Bizi Takip Edin!
En Çok Okunanlar
- Avlanmak için gittiği yaylada olü bu
- Ağaca çarpan otomobil nehre uçtu
- Ksü Rektörü Prof. Dr. Can: "Yönetici
- Dereye düşen inek 3 Saatlik operasyo
- Umre dolandırıcılığıyla gündeme gele
- Kahramanmaraş’ta yöresel kıyafetler
- Türkoğlu’nda "Gavur Gölü" Fotoğraf s
- Kahramanmaraş’ta keçe tasarım kursu
- Düğün evinde ahşap balkon çöktü!
- Kahramanmaraş seçim havasına girdi
Manşetler








Bir buçuk saat yağan dolu çiftçiyi mağdur etti!
Mersin’in Erdemli ilçesinde yoğun dolu yağışı çiftçiyi vurdu. Yaklaşık 1,5 saat yağan dolu Ayaş Mahallesi ile Çanakçı mevkiinde kar manzaralarını andıran görüntüler oluşturdu.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yoğun dolu yağışı çiftçiyi vurdu. Yaklaşık 1,5 saat yağan dolu Ayaş Mahallesi ile Çanakçı mevkiinde kar manzaralarını andıran görüntüler oluşturdu.
Dolu yağışı çiçek açan erik ve şeftali ağaçları ile narenciye ve açıkta çıkmaya başlayan sebzelere zarar verdi.
Erdemli Ziraat Odası ekipleri yağışın etkili olduğu bölgelerdeki çiftçilerin zararının belirlenmesi ve çiftçilere yardımcı olunması amacıyla çalışma başlattı.
Çiftçilerden Hüseyin Sezer, “Her şey Allah’tan. Dolu 1,5 saat yağdı. Hiçbir şeyimiz kalmadı” dedi.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer ise çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, “Sigortalı olan çiftçilerimizin erik ve şeftali bahçesine yoğun bir dolu yağışı oldu, yaklaşık 1,5 saat. Gördüğü zararı yerinde tespit ettik. İyi ki sigortalanmış. Çiftçilerimizin bahçelerini sigortalatmalarından dolayı memnun olduk. Konunun takipçisi olacağız. Zararın karşılanması için elimizden gelini yapacağız. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz” diye konuştu.
Olası dolu yağışlarından etkilenmemek için ağaçlarının üzerine tül çeken bazı üreticiler de, dolu yağışıyla birlikte tüllerin üzerinde biriken doluyu sopa yardımıyla temizledi.
(İHA)