Bizi Takip Edin!
En Çok Okunanlar
- Milyonlarca ev sahibine müjde!
- Facebook, Türkiye’deki kullanıcıları
- Vekil olmayanlara bakanlık koltuğu!
- Son bir haftada 42 terörist etkisiz
- Dirilişi kılıç ve baltayla izliyorla
- Yüzyılın madeniyle tarımda verim yüz
- Başkan Erkoç: “Yeni üniversite kente
- Elazığ Basın İlan Müdürü Vanlı’nın a
- Çöp kovasıyla boks yaptı
- Adıyaman'da korkutan deprem!
Manşetler








Bu çarpıklıklar Kahramanmaraş’a mı has?
Yaşadığımız şehrimizde, bazı icraatları ve yapılanları (ya da yapılamayanları!) gördükçe hayret ediyor, şaşa kalıyoruz.Yaşadığımız şehrimizde, bazı icraatları ve yapılanları (ya da yapılamayanları!) gördükçe hayret ediyor, şaşa kalıyoruz.
Kısaca değineceğim:
TAPU BİNASI:
Eskisinin; ihtiyaca cevap veremez hale gelmesinden dolayı, şehrimizde çok güzel ve modern bir tapu ve kadastro binası yapıldı. Bu yıl içinde yapımı tamamlanarak faaliyete giren Kahramanmaraş Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Binası’nda, proje aşamasında birçok şey düşünüldüğü halde, ne yazık ki, vatandaşa hitap edecek bir otopark düşünülmemiş.
Bu güzelim binanın, bodrum katında sadece çalışanların bir kısmına ancak yetecek olanı hariç, otoparkı yok. O yüzden tapuya işi düşen vatandaşlar araçlarını ana yola park etmek zorunda kalıyor. Böylece maalesef binanın bulunduğu en işlek caddelerimizden biri olan Binevler’deki Necmettin Erbakan Bulvarı, hafta içinde tıkanma noktasına geliyor.
Bir hizmet ya da işi yaparken, aynı zamanda sorun üreten durumuna düşmememiz gerekir, değil mi?
FATMALI’DA LİSE BİNASI:
Temeli, 1994’te atılan Fatmalı Mahallesi’ndeki lise binası, arada 22 geçmesine rağmen temeliyle öylece kalır. Ne zamanki geçen hafta Fatmalı’lılar artık ‘isyan’ edip yolu trafiğe kapatarak, ellerine “OY İSTEDİN VERDİK, OKUL İSTEDİK OLMAZ DEDİN” türü dövizler alıp slogan attılar. İşte o zaman, ‘tesadüfen’ o civarda belediyenin çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı M. Fatih Erkoç yol üzerindeki kalabalığı fark ederek yanlarına geliyor. Eylem yapan vatandaşlara, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için ilgili makamlara bilgi vereceğini belirterek; “Daha önce bir çalışma yapılmış, şimdi Milli Eğitim Müdürümüz ve valimizle konuşarak sizin bu talebinizi ileteceğim. Bu talebi ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak bakanlığa da ileteceğiz. Biz de elimizden gelen katkıyı, ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımız kaygı etmesin. Büyükşehir Belediyesi olarak Fatmalı Mahallemizde çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.”(İHA) diyor.
Keşke Fatmalı’lı vatandaşlarımız, 22 yılı beklemeden, çok daha önce yolu trafiğe kapatsalarmış!
RAYLI ULAŞIM PROJEMİZ YOK:
Büyükşehir olduk. Türkiye’nin en büyük 17. ekonomisi olduk. Dondurmada, iplikte, biberde mutfak eşya üretiminde ve altın işlemeciliğinde marka şehir olduk ama gel gelelim şehir içi ulaşımında halâ bir raylı ulaşım projemiz yok.
Şu anda şehir içi yolcu sayımızın az olduğunu gerekçe yaparak, böyle bir proje üretmeyi düşünmeyenler! 5 yıl, 10 yıl ya da 20 yıl sonra da mı yolcu sayımız değişmiş olmayacak?
Ramazan AYDIN
www.kanal46.com