Bizi Takip Edin!
En Çok Okunanlar
- Elbistan’da uyuşturucu satıcısı 2 Ki
- Fırın ve bilgisayar hırsızları yakal
- Kmtso’da meslek komitesi ve meclis ü
- Diziden etkilendi kılıç ustası oldu
- Kahramanmaraş’ta ters laleler katled
- Ölümden saniyelerle kurtuldular
- Mhp’li Aycan: "Devletin bekası için
- Avlanmak için gittiği yaylada olü bu
- Ağaca çarpan otomobil nehre uçtu
- Ksü Rektörü Prof. Dr. Can: "Yönetici
- Kahramanmaraş’ta 22.500 dekar arazi
- Sağlık Müdürlüğü "Organ bağışı stand
- Dulkadiroğlu’nda bahar temizliği
- Gastronomi Zirvesi’nde Kahramanmaraş
- Kahramanmaraş’ın Altın Lezzeti “Çiri
- Uğur Böcekleri Onikişubat’a gözlerin
- Savruk Şelaleleri yaza hazır
- Başkan Okay: "Lösemi hastalarına umu
- Tıp öğrencileri Pazarcık’ta sağlık t
Manşetler








Hastanenin taşınma tarihini bakın kim açıkladı…
Yer seçimi, ihalesi, yapımı, adı ve tamamlanması yıllardır Kahramanmaraş gündeminde bulunan ve son olarak resmen Şehir Devlet Hastanesi gibi garip bir isme layık görülen
Yer seçimi, ihalesi, yapımı, adı ve tamamlanması yıllardır Kahramanmaraş gündeminde bulunan ve son olarak resmen Şehir Devlet Hastanesi gibi garip bir isme layık görülen Karacasu bölgesindeki 400 yataklı hastanenin ne zaman açılacağını Belediye Başkanı Mustafa Poyraz açıkladı.
Başta konunun direkt muhatabı İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil olmak üzere yetkili ve ilgili makamlar ile siyasilerden şu ana herhangi bir tarih gelmez iken, kamuoyunun merakla beklediği tarih, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’dan geldi.
Ulusal, yerel ve uluslar arası basında büyük yankı bulan ABD gezisini tamamlayarak geçen günlerde yeniden kente dönen Poyraz, 28 Şubat Salı akşamı Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KATSO) Meclis Toplantısı’na onur konuğu olarak katıldı. Şahin Balcıoğlu’nun yönettiği meclis toplantısında KATSO Başkanı Kemal Karaküçük’ün konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Poyraz, ABD temasları ile belediyecilik icraatlarını anlattı.
Aralarında işadamları A. Kadir Kurtul, Alişan Arıkan, M. Hanefi Öksüz, Mehmet Kanbur, A. Kamil Şirikçi, Ali Cilve, Sami Kervancıoğlu gibi isimlerin bulunduğu KATSO Meclis üyelerinin ilgi ile takip ettiği konuşması sırasında Başkan Poyraz, Ortak Akıl Çalıştaylarının somut bir göstergesi olarak Karayolları tarafından genel bütçeden finanse edilecek 4 köprülü kavşak hakkında da bilgiler verdi. Kahramanmaraş kamuoyunun büyük bir merak ile beklediği tarih konusuna da değinen Poyraz; ‘Buraya gelirken beni arayan İl Sağlık Müdürü, yeni hastaneye ayın 10’unda taşınacaklarını söyledi’’ ifadesini kullandı. Başkan Poyraz yaklaşık 1 saatlik konuşmasının ardından meclis üyelerinin yönelttiği soruları cevaplandırdı.
‘YOL’SUZLUK SIKINTISI NASIL GİDERİLECEK?
Böylece 10 Mart tarihinde açılması kesinleşen yeni hastanenin ‘yol’ eksikliklerinin ise nasıl halledileceği merakla beklenmeye başladı. Bilindiği gibi; bölgede arazisi bulunan bir grup vatandaş, kapatılan Karacasu Belediyesi tarafından yapılan imar planında haksızlıklar ve usulsüzlükler bulunduğunu öne sürerek mahkemeye başvurmuş, çıkan iptal kararını da Belediye’nin başvurusu üzerine Danıştay yerinde bulmuştu.
EKSİKLİKLER GİDERİLMEDEN AÇILMASI ÖNEMLİ SIKINTILARA YOL AÇABİLİR
Yeni imar planını Kahramanmaraş Belediyesi’nin yapması beklenirken, başta yol olmak üzere, ulaşım zorlukları, anayola kavşak olmaması gibi hayati eksiklikler giderilmeden yeni hastanenin açılmaması gerektiği öne sürülüyor. Bu arada hastane başhekimliği için ismi geçen günlerde gündeme gelen KSÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yakup Gümüşalan’ın atamasının da bu hafta içerinde imzadan çıkacağı öne sürüldü.
PEKİ, GENEL SEKRETER KİM OLACAK?
Öte yandan; Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği için de kıyasıya bir yarış ve çekişme yaşanıyor. Elde edilen bilgilere şu ana kadar bu önemli makam için çalışma yapmakta olan veya ismi geçenler şunlar: Eski milletvekili Cafer Tatlıbal, M. Nedim Şerefoğlu, Nurettin Arıkan, İrfan Karatutlu, M. İlker Çitil, Gökhan Gökşen, Abid Başarıcı, Prof. Dr. Sami Özgül ve Seydihan Küçükdağlı.
KİMLER GENEL SEKRETER OLABİLİR?
Genel sekreter, idari ve mali hizmetler başkanları, hastane yöneticisi, müdür ve müdür yardımcısı olabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarından veya bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ve kamu veya özel sektörde, genel sekreter için 8 yıl, idari ve mali hizmetler başkanları, hastane yöneticisi ve müdürler için en az 5 yıl iş tecrübesine sahip bulunmak şartı aranıyor.
İŞTE SAĞLIK MÜDÜRÜ İLKER ÇİTİL'İN GEÇEN GÜNLERDE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ ŞÖYLEYDİ:
''Sağlık Bakanlığının başlattığı sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında, ülke genelinde Kamu Hastanelerinin hizmet kalitesinde hissedilir iyileşmeler kaydedilmiştir.
Kamu hastanelerinde, hasta odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde, toplam kaliteye artırmaya yönelik yapılan düzenlemeler hizmet kalitesini artıran en önemli unsur olmuştur. Bu amaçla yaklaşık 3 ay önce Kahramanmaraş İl sağlık müdürlüğü olarak şehir hastanemizin açılması için bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyon Sağlık Müdür Yardımcısı başkanlığında, personel şube müdürü, idari mali işler şube müdürü, mimar, eğitim koordinatörü ve AR-GE birim sorumlusu, il merkezinde halen hizmet veren Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Yenişehir Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanelerinde görev yapan hastane müdürleri, başhekim yardımcıları, başhemşirelerden oluşmuştur.
Söz konusu bu komisyon haftalık düzenli toplantılarla hastanelerin mevcut durumunu, personel, yatak sayısı, tıbbi donanımı açısından ele almış ilin ihtiyacı olan konulara ve yeni açılacak olan hastanenin potansiyeline göre hastanelerin yeniden organizasyonunun planlamasını yapmıştır.
Yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla il genelinde hizmet veren bütün branşlardan bir uzman hekim seçilerek yapılan planlamalara branşları açısından katkı sağlamaları istenmiştir.
Mevcut hastanelerin ve yeni açılacak olan hastanenin fiziki yapısı (yataklı servislerinin durumu, poliklinik binaları, özellik arz eden bölümler olan, ameliyathaneler, yoğun bakımlar, laboratuarlar, acil servislerin mevcut bina yapısı), yatak doluluk oranları, yatak sayıları, yardımcı personel sayıları, tıbbi malzemeler sayısal olarak değerlendirilmiş yeni hastanede olması gereken ihtiyaçlar tespit edilmiştir.
Yeni hastanenin hizmete girmesi için alınması gereken malzemelerin ihale planlaması yapılmış, sürecin belirlenen takvime göre yürümesi için azami dikkat gösterilmiştir.
Hastanenin hizmete girmesi için iş birliği yapılması gereken Valilik, belediye, karayolları, AKEDAŞ, ARMADAŞ gibi kurumlara sürekli süreçle ilgili bilgi verilmiş ve işlemler birebir takip edilmiştir.
Sağlık Bakanlığının Şehir Hastanesi için almayı taahhüt ettiği cihazlar bakanlıkla irtibata geçilerek süreç takip edilmiş, ihtiyaç duyulan tıbbi malzemeler, yönlendirme tabelaları, bilgi işlem alt yapısının kurulması 3 ay gibi kısa bir sürede Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tamamlanmıştır. Ayrıca Bakanlıkta bazı tıbbi malzeme ihaleleri iptal edildiğinden hastanemizin açılması için şart olan mönitör ve ventilatör cihazlarının alımları için Diyarbakır Dicle Üniversitesi ile irtibata geçilmiştir.
Sağlık Bakanlığının 15.06.2010 tarihinde yayınladığı Yataklı Sağlık Tesislerinin rollerinin yeniden belirlenmesi ve gruplandırılmasına ilişkin genelgeyle yeniden düzenlenmiş ve hastanemiz AII tipi genel hastane olarak belirlenmiştir.
Hastanemize ayrılan mücavir alan 680663 m2, hastaneye ayrılan alan180000 m2 kapalı alan81500 m2olup, binanın oturum alanı da 16500 m2’dir.
Hastanemizin niteliğine göre hasta yatak sayısı:
1 yataklı oda sayısı: 186
2 yataklı oda sayısı : 95
Suit oda sayısı: 19
Mahkum oda sayısı: 4
Toplam yatak sayısı: 399
Yoğun bakım yatak sayısı: 62 olup, hastanemiz 16 Ameliyat masasına sahip olarak hizmete hazır hale getirilmiştir.
Sonuç olarak, Kahramanmaraş İl Merkezinde toplam yatak sayılarında yeni hastanenin kapasitesi ve yatak doluluk oranları göz önünde tutularak yeniden yapılanması planlanmıştır. Bu organizasyon planında temel kriter olarak, bir hastanenin kapasitesini gösteren en temel değer olan hastane yatak sayıları esas alınmıştır.
Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonucunda 18.01.2012 tarihinde Sağlık Bakanımızın birleştirme onayı ile Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Yenişehir Devlet Hastanesi ve Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi birleştirilerek "1000 Yataklı Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi”nin kurulması gerçekleştirilmiştir.
Halen Ocak 2012 tarihli Sağlık Bakanlığına yazılan Kurucu Başhekim ve kurucu Müdür ataması içerikli yazımıza cevap beklenmektedir. Bu atamaları gerçekleşmesiyle birlikte taşıma işlemi başlayacaktır. Taşıma işlemi Yenişehir Devlet Hastanesinin tamamen ve Kahramanmaraş Devlet Hastanesinin 200 yatak dışında kalan kısmının tamamının taşınmasıyla planlandığı gibi gerçekleşecektir. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ve 200 yataklı Kahramanmaraş Devlet Hastanesi 1000 yataklı “Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi”nin ek ünitesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.'' (www.kanal46.com)