Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen sosyal konutlar, sahiplerini buldu. Darende ilçesinde yer alan 241 adet 3+1 konut için yapılan kura çekimi ile hak sahipleri belirlendi. Heyecanla beklenen kura sonuçları, vatandaşların yüzünü güldürdü.
TOKİ DARENDE KURASI TAMAMLANDI, HAK SAHİPLERİ BELİRLENDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ'nin 250.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında Darende'de yükselen konutlar, yapılan kura çekimiyle yeni ev sahiplerine kavuştu. Malatya Darende 4. Etap projesinde yer alan 241 konutun sahipleri, 14 Ağustos 2025 tarihinde düzenlenen törenle belirlendi. Kura sonuçlarına göre konut almaya hak kazanan asil ve yedek liste, kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacak.
ÖDEME PLANI VE KOŞULLAR
TOKİ Darende 3+1 konutlarından hak kazanan vatandaşlar için ödeme koşulları da netleşti. Hak sahipleri, konut bedelinin yüzde 10'unu peşinat olarak ödeyecek. Kalan borç, 240 ay vadeyle taksitlendirilecek. Peşinat bedeli, sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecek. Peşinat tutarı üzerinden banka komisyonu ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) de tahakkuk ettirilecek.
Konutların borç bakiyesi ve aylık taksitleri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez güncellenecek. Artış oranı, bir önceki 6 aylık dönemin memur maaş zammı oranına göre belirlenecek.
ASİL VE YEDEK LİSTE YAYIMLANACAK
Kura çekiminin ardından TOKİ, hak sahipleri için oluşturulan asil ve yedek listeyi yayımlayacak. Listede adı bulunanlar, resmi süreçler hakkında bilgilendirilecek ve sözleşme imzalama süreci başlayacak. Böylece, Malatya Darende'de sosyal konut hayali kuran yüzlerce kişi, evlerine kavuşmanın ilk adımını atacak.