25. ve 26. Dönem Milletvekilimiz Dilipak Ve Av. Zekeriya Gökşenli’ye dair

Şöyle arşivi karıştırırken, Kahramanmaraş-Göksun karayolu çalışmalarını yerinde görmek için giderken çektirdiğimiz bir fotoğraf denk geldi. Hem o yol hem memleket için verdiği mücadeleyi hatırladım ve yazmaya karar verdim.

Ak Partide İl Başkan Yardımcısıydı, varını yoğunu ortaya koyan, kent için çalışan siyasilerimizden biriydi.

Bakıldığı zaman siyasette hizmet makamla yapılır, bu bir gerçek. Geçmişe baktığınızda da ilimize eserler kazandırmış Mehmet Sağlam, Ali Doğan, daha geriye gittiğinizde Kemal Beyazıt, yakın tarihte Veysi Kaynak, Mahir Ünal gibi isimlerde bu cümleme birer kanıttır.

Makamı, bakan veya genel başkan yardımcısı olmadan tek başına kişisel dostluklar grup memlekete hizmet etmeye çalışmakta bir erdemdir ve borcunu ödemektir.

Sevgili okurlarım, belki düşünebilirsiniz; ‘milletvekili değil mi? Her şeye gücü yeter, istediğini istediği şekilde alır’ işte bu düşünce hayalden öte bir şey değildir. Ankara’nın işleyişini bilen herkes bunun böyle olmadığını bilir.

Kahramanmaraş’ta gerek il başkan yardımcılığı gerek milletvekilliği döneminde, tüm kent halkının kolaylıkla ulaştığı, derdini rahatlıkla anlatabildiği isimlerden biriydi.

Siyaset yapmış insanların günlük siyasetten uzak kalmasına rağmen halkın içinde olup olmadığına bakacaksınız. Bugün Sıtkı Güvenç gibi yine hemşerilerinin emrinde bir isimdir Dilipak.

Dilipak şuan Türkiye’nin en stratejik kurumu olan Enerji Piyasası Denetleme Kurulunda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yani Türkiye’nin enerji politikalarının belirlenmesinde fikir sunuyor, dev projelere imza atıyor, sektör toplantıları düzenliyor. Bu yoğunluğuna rağmen Kahramanmaraş’tan kim gelirse gelsin ilgileniyor, derdini sorununu çözmeye yardımcı oluyor.

Demem odur ki; bir insan memleketine ve hemşerilerine hizmet edecekse hangi makamda oturursa otursun bunun önemi yok, niyet tamamen hizmetse sade bir vatandaş da olsa bile imkanı yettiğince bu niyetini tüm içtenliğiyle uyguluyor.

Arşiv fotoğrafında kalan ve bu makaleyi yazmama neden olan bu kare ise bana Kahramanmaraş-Göksun karayolunda verdiği mücadeleyi hatırlatıyor. Yolun standardının yükselmesi ve çalışmaların daha hızlı yürümesi için Ulaştırma Bakanlığı ile mahkemeye takılan dosyaların hızlandırılması için Yargıtay arasında mekik dokumuştu.

Son olarak ise yazımızın başlığındaki Zekeriya Gökşenli ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Türkiye’nin cennet bahçelerinden biri olan Andırın, Türkiye’ye başarılı bürokratlar yetiştiriyor ve adeta Kahramanmaraş’ın bu konuda yüzakı.

Andırın’dan çıkmış ve 15 yıldır EPDK’da 2. Başkanlık görevini yürüten Av. Zekeriya Gökşenli’den de söz etmeden geçmek bize yakışmaz. Bir Kahramanmaraşlı olarak ne kadar üst bürokraside görevli ağabeylerimiz ve hemşerilerimiz olursa bu memleketin gurur kaynağı olur.

İşte o gurur kaynağımızdan biri de Sayın Zekeriya Gökşenli’dir. 15 yıldır EPDK’da Türkiye’nin enerji politikalarını yönetiyor. Dilipak’la el ele verip ülkesi için çalışıyor.

Kahramanmaraşlılar olarak belki ismini çok duymuyoruz ama tam bir memleket sevdalısı olan Gökşenli’de Kahramanmaraş’ın ve Kahramanmaraşlının emrinde olduğunu her platformda dile getiriyor. Üst düzey bürokrat olmasına rağmen memleketinden bağını koparmayan Gökşenli Cennet Bahçesi Andırın’a da sık sık gelerek memleketini unutmayan isimlerin başında geliyor.

Şuan EPDK’da iki Kahramanmaraşlı Türkiye’nin enerji politikalarına diğer kurul üyeleriyle birlikte yön veriyor. İkisi de gururumuz….