GÜNDEM

Adana'da mühimmat çalınması olayında 7 kişi tutuklandı: 250 el bombası ve 270 bin mermi satıldı

Adana'da 250 el bombası ve 270 bin merminin çalınıp satılmasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Abone Ol

Adana Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Şubesine ait 250 el bombası ve 270 bin merminin çalınarak satılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 5’i polis, 1’i avukat olmak üzere 7 kişi tutuklandı. Tutuklanan polis memurlarından birinin, FETÖ bağlantısı nedeniyle KHK ile ihraç edildikten sonra, mahkeme kararıyla göreve döndüğü belirlendi. Diğer bir polis memurunun ise FETÖ ile olan ilişkisi nedeniyle Özel Harekat Şubesinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

OLAYIN BAŞLANGICI: MÜHİMMATIN KAYBOLMASI

Adana’da Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde 250 el bombası ve 270 bin merminin kaybolmasının ardından yeni bir iddia gündeme geldi. Olayla ilgili soruşturma derinleştirildi ve kaybolan mühimmatın izine rastlandı. Depo sorumlusu Özel Harekat polisi O.K.’nin, büyük bir finansal kayıp yaşamış olduğu ve bu borçları kapatabilmek için mühimmatları sattığı öne sürüldü. O.K., daha önce FETÖ bağlantısı nedeniyle 2023 yılında KHK ile ihraç edilen polis Y.Y. ile işbirliği yaparak silah ve mühimmatı satmaya başladı.

Y.Y., çalınan mühimmatı, Mersin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli başkomiser Z.T.M.'ye devretti. Başkomiser Z.T.M., mühimmatları, eşi A.M. ve suç örgütü Baygara'nın avukatı olduğu belirtilen M.Y. ile birlikte bir av bayisine sattı. Mühimmatlar, eğitimde fazladan zayiat olarak gösterilip, suç örgütlerine satıldı.

MÜHİMMATLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BULUNDU, KAYIP OLANLAR ARAŞTIRILIYOR

Operasyon kapsamında, 139 el bombası, 55 tabanca, 3 otomatik tabanca, 2 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Ayrıca, 17 balistik yelek, 5 elektroşok tabancası, 40 biber gazı, 23 bıçak ve diğer askeri malzemeler de polis ekipleri tarafından bulundu. Ancak, Özel Harekat Şubesine ait 100 el bombası ve 255 bin merminin hala kayıp olduğu bildirildi. Çalınan mühimmatın kime satıldığı ve hangi suç örgütlerinin bu mühimmatları aldığına dair araştırmalar devam ediyor.

"ÇALINAN MÜHİMMAT AV BAYİSİNE SATILDI" İDDİALARI

Yapılan incelemelerde, mühimmat ve silahların çoğunun, çete avukatının ofisinde bulunduğu belirtildi. Polis, 11 şüpheliyi gözaltına aldı ve operasyonda bir avukat ile görevdeki polisler de dahil olmak üzere 7 şüpheli tutuklandı. Diğer 4 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADANA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Adana Valiliği, yapılan açıklamada, mühimmatların Baygaralar silahlı suç örgütüne satıldığına dair henüz bir delil bulunmadığını belirtti. Ele geçirilen el bombaları ve mermilerin ise adli emanete teslim edildiği ifade edildi. Adli süreç devam ederken, olayla ilgili soruşturmanın derinleştirileceği bildirildi.

{ "vars": { "account": "G-V2K9QJTT0J" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }