Hayvan pazarında, besiciler ve kurbanlık almak için gelen vatandaşlarla sohbet eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "İlerleyen yıllarda, kendi ekipman ve personelimiz ile yaptığımız Afşin Hayvan Pazarı bölgenin en kapsamlı ve en modern hayvan pazarlarından biri olacak." dedi.

Vatandaşların Kurban Bayramını kutlayan Güven, "Kurban bayramına sayılı günler kaldı. Bayram bereketi var. Hayvan üreticilerimiz ve kurbanlık almak için gelen vatandaşlarımız Afşin Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde açılan hayvan pazarındalar ve alışveriş yapıyorlar. Cenabı Allah ülkemize, milletimize ve tüm Müslüman alemine mutlu, huzurlu bir bayram nasip etsin. Esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyorum." diye konuştu. Bölgesel hayvan pazarının 50 bin metrekare alana kurulacağını söyleyen Güven, "Hayvan pazarını gezdik. Besicilerimizle ve alışverişe gelen vatandaşlarımızla sohbet ettik.

Buraya kurbanlık hayvanlarını satmak için besicilerimizin geneli hizmete kazandırdığımız hayvan pazarından memnun. Bir takım eksikliklerimiz vardı. Personellerimiz eksiklikleri giderdi. Buraya kurbanlık almak için gelen vatandaşlarımızda rahat rahat alışverişlerini yapıyor. İlerleyen yıllarda, kendi ekipman ve personelimiz ile yaptığımız Afşin Hayvan Pazarı en kapsamlı ve en modern hayvan pazarlarından biri olacak. Toplamda 50 bin metrekare olan pazarımızın 5 bin metrekaresi kapalı padoklardan oluşacak. Dezenfekte tünelleriyle, karantina binasıyla, lokantasıyla, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin hizmet vereceği bölüm oluşturacağız. İnşallah bölgesel hayvan pazarı, çiftçiliği ve hayvancılığı destekleyen bir pazar haline gelecek.” açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satış yerlerinde, veteriner hekimler tarafından sürekli izlenerek salgın ve bulaşıcı hastalıklar yönünden sağlık taramalarının yapıldığını ifade eden İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Muttalip Kurt, " Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven, Ziraat Odası Başkanımız İbrahim Emiroğlu ile birlikte hayvan pazarımızı ziyaret ettik. Afşin'de kurbanlık hayvan sıkıntısı yok. Hayvan sayıları ve statiklerimiz de bunu gösteriyor. Başkanımıza bu imkânı sunduğu için kurumumuz adına teşekkür ediyorum." dedi.

Vatandaşlara, kesilen kurbanlıkların sakatatlarının açık yerlere atılmaması konusunda tavsiyede bulunan Kurt, " Vatandaşlarımız Afşin Belediyemiz tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında kurbanlarını kesmeleri gerekiyor. Mümkün olduğunca vatandaşlarımız, kesilen kurbanların sakatatlarını tüketmemesi ve evcil hayvanlara vermesinler. Kurban edilen hayvanların sakatatlarının evcil hayvanların ulaşamayacağı şekilde gömülmesi gerekiyor. Bu husus hem halk sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinde ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalık dediğimiz hastalıkların önlenmesi konusunda büyük önem arz ediyor. Kulak küpesi olan hayvanların tercih edilmesi gerekiyor. Hastalık belirtisi, zayıf, burun akıntısı, gözyaşı akıntısı olan hayvanların alınmaması gerekiyor. Hayvan varlığını korumak için özellikle erkek havanların tercih edilmesi gerekiyor. İlçemizde Şu ana kadar hayvan sağlığı ve halk sağlığını tehdit edecek bir sağlık problemi ile karşılaşılmamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Afşinli vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramını kutluyorum, üreticilerimize bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.