Kahramanmaraş'ta bir ilköğretim okulunun 6 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, yüzlerce kişinin şaşkın bakışları arasında çöktü. Okulun tatil olması ve duyarlı bir vatandaşın polisi araması sonucu çevre güvenliğinin alınması, olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre olay dün, Sümbüllü Mahallesi Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı üzerinde meydana geldi. Gaziantep'te öğretmenlik yapan Ahmet Tuğ, yoldan geçerken, Şehit Yusuf Çavuş İlköğretim Okulu'nun istinat duvarında çatlamalar meydana geldiğini gördü. Tuğ'un 155'i araması üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, yolu trafiğe kapattı. 6 metre yüksekliğindeki istinat duvarı, polisin çevre güvenliğini almasından sadece 5 dakika sonra, yüzlerce vatandaşın şaşkın bakışları arasında büyük bir gürültüyle çöktü. Okulun tatil olması ve polisin zamanında müdahalesiyle büyük bir facia önlenirken, duvarın yanındaki okul ek binası da yıkılma tehlikesi geçirdi. Yolu kaplayan molozlar, daha sonra Kahramanmaraş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaldırıldı.

Sümbüllü Mahalle Muhtarı Halit Kaplan, yaklaşık 1 yıldır bu tehlikeyi yetkililere bildirdiklerini ifade ederek, "Ancak hiç kimse gerekli önlemi almadı. Hafta sonu olması nedeniyle okulun kapalı olması büyük bir şanstı. Duyarlı bir vatandaşın uyarısı facia yaşanmasını önledi" dedi.

Duvardaki hareketliliği görerek polisi arayan Ahmet Tuğ ise, "Gaziantep'e gidecektim. Yoldan geçerken istinat duvarındaki hareketliliği gördüm ve hemen polisi aradım. Polisin erken davranıp yolu trafiğe kapatması büyük bir faciayı önledi" diye konuştu. (Ahmet Caner)