Bodrum'da evinde ölü bulunan Ukraynalı 30 yaşındaki Kristina Novytska'nın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Şüpheli bulunan tüm yönleriyle araştırılan olayda cinayet ihtimali de değerlendiriliyor.

Olay, önceki gün ilçeye bağlı Eskiçeşme mahallesinde yaşanmıştı. Novytska'dan iki gün boyunca haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu ailesine bildirdi. Kendilerinin de kızından haber alamadıklarını belirten ailesi ev sahibini aradı.

Eve çilingir yardımıyla giren ev sahibi, Kristina Novytska'yı sandalye üzerinde, elleri arkadan kelepçeli ve başına poşet geçirilmiş halde buldu.

Ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde Novytska'nın hayatını kaybettiği tutanak altına alındı.

BAŞINDAKİ AĞRILAR NEDENİYLE İNTİHAR İHTİMALİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Uzun süredir başında ağrılar olduğu ve tedavi için sık sık ülkesine gittiği öğrenilen Kristina Novytska'nın, başındaki dayanılmaz ağrılar nedeniyle intihar edebileceği üzerinde durulurken, cinayet ihtimali de didik didik araştırılıyor.

Polis, iki kişinin ifadesini alırken, çevredeki güvenlik kamerası kayıtları da incelemeye alındı.

EN SON 31 ARALIK GÜNÜ YEMEK SİPARİŞİ VERDİ
Evinde elleri kelepçeli, başına poşet geçirilmiş ve sandalye üzerinde oturmuş halde cansız bedenine ulaşılan kadının; evin kapı anahtarının kilitli halde iç taraftan üzerinde olması, evin pencerelerinin kapalı olması gibi ayrıntılar göz önünde bulundurularak intihar etme olasılığının yüksek olduğu bildirildi. Olayın yaşandığı odada ipler, atkı ve mangal kömürü de bulundu.

Öte yandan sitenin güvenlik görevlisi, 6 aydır villada yaşayan Novytska'nın en son perşembe günü öğle saatlerinde yemek siparişi verdiğini söyledi.

AKILLARA "ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA" FİLMİ GELDİ
Novytska'nın ölümü, 2003'te yönetmen Alan Parker'ın "Ölümle Yaşam Arasında" adlı gerilim filmini akıllara getirdi. Kevin Spacey ve Kate Winslet'in başrolündeki filmde, idama karşı olan Prof. David Gale, tecavüz edildikten sonra feci şekilde öldürülen ve ağzı bantlı, başına poşet geçirilmiş, kelepçeli halde ölü bulunan meslektaşı Constance Harraway'in cinayet zanlısı olarak yargılanır ve aklanamayarak ölüm cezasına çarptırılır.

Gazeteci Bitsey Bloom ise araştırmaları sonucu Harraway'in intihar ettiğini ortaya çıkarır.

4 GÜN ÖNCE KELEPÇE SİPARİŞ ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, yalnız yaşadığı evinde elleri arkadan kelepçeli, başına poşet geçirilmiş olarak ölü bulunan Ukrayna vatandaşı Kristina Novytska'nın (25), ölümüyle ilgili Muğla polisinin yaptığı çalışmayla ölmeden 4 gün önce internet üzerinden kelepçe siparişi verdiğini ortaya çıkardı. İntihar olasılığının güçlendiği olayda, Novytska'nın kesin ölümü Adli Tıp raporuyla ortaya çıkacak.

Olay yerine giden Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada, Kristina Novytska'nın anahtarının kapının iç kısımında bulunduğu ve çilingir açmadan önce arkadan kilitli olduğunu belirledi. Öte yandan olay yerinde yapılan incelemede herhangi bir yerde zorlanma olmadığı da öğrenildi. Kapının arkadan kilitli olması ve zorlanma olmaması intihar olayını güçlendirirken, kelepçe sırrını çözmek için polis inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan araştırmada kelepçenin kargoyla geldiğini ve siparişi verenin de Kristina Novytska'nın olduğu belirlendi.

İzmir'den internet üzerinden siparişle satın alınan kelepçenin de 4 gün önce sipariş verildiği öğrenildi. Muğla polisi kelepçenin sipariş verildiği iş yerini de bularak işletmecinin ifadesine başvurdukları da öğrenildi. Novytska'nin uzun süredir baş ağrısı şikayeti bulunduğu bu nedenle sık sık tedavisi için ülkesine gittiği de belirlendi. Kristina Novytska'nın kesin ölüm sebebinin Adli Tıp raporuyla ortaya çıkacağı belirtildi.