Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Sivil Ekipleri, Bölge Resmi Ekipleri, Mobil Park Polisi Ekipleri ve Çarşı ve Mahalle Bekçileri şok uygulamalar ve devriye hizmetiyle 1 günde aranan 29 şahıs yakalandı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri il merkezinde yaptıkları uygulamada hırsızlık suçundan aranan 6 kişi, Dolandırıcılık suçundan aranan 1 kişi, Uyuşturucu ile gezen 2 kişi, yaralama suçundan aranan 8 kişi, Mala zarar verme suçundan aranan 2 kişi ile diğer suçlardan aranan 10 kişiyi yaptığı şok uygulama sayesinde yakalandı. 2 şahıstan 1 adet tüfek ve 1 adet tabanca ele geçirildi. 12 kişiye kabahatler kanununa göre işlem yapıldı.

5 KİŞİYİ BULDU

Öte yandan Kahramanmaraş polisi, 3’ü çocuk 5 kayıp şahıs ise yaptığı uygulama sayesinde buldu. 6 kişi üzerinden kesici alet ele geçirildi. 23 şahsa dilencilik kapsamında idari ceza uygulandı.

YAYAYA ŞOK UYGULAMA

Yaya şok uygulama yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri ise Sümer Mahallesinde GBT kaydını sordukları Osman A. isimli şahsın evden Hırsızlık suçundan 3 yıl 6 ay kesilmiş hapis cezası ile arandığı tespit ederek şahsı gözaltına aldı

PARK POLİSİNDEN KAÇAMADILAR

Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park Polisi Kale dibinde durumundan şüphelenerek durdurduğu Hüseyin G. isimli şahsın durumundan şüphelenerek GBT sorgulaması yaptı. Şahsın Evden Hırsızlık Suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile arandığı tespit edildi. Aliye İzzet Begeoviç parkında Onikişubat Mobilpark ekibi durumundan şüphelendiği Furkan D. isimli şahsın GBT sini sordu. Şahsın kilitlemek suretiyle Hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi. Dulkadiroğlu Mobil Park Polisi Ekipleri bir parkta Mustafa K. isimli şahsı GBT sorgusunda yakaladı. Şahsın değişik suç kaydı olduğu öğrenildi

YOL UYGULAMA POLİSİ

Adana yolu polis uygulama noktasında şüphe üzerine durdurulan Seyfettin K. isimli şahsın dolandırıcılık suçundan 2 Yıl 6 Ay kesinleşmiş cezasının olduğu tespit edildi.  Gaziantep uygulama noktasında durdurulan 34 plakalı araçta çok sayıda hırsızlık sabıkası olan 3 kişi bir miktar metanfetamin ile yakalandı.

HIRSIZLIK EKİBİ

Şazibey Mahallesinde Onikişubat Emniyet ekibi B. C. K. isimli şahsı üzerinde çalıntı telefon ile yakaladı. Şahsın iki ayrı hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi.

BEKÇİ EKİBİ

Hacı Ali Özal caddesi üzerinde devriye atan çarsı ve mahalle bekçileri durumundan şüphelendikleri B. C.D., isimli şahsı kimlik kontrolü için durdurmak istedi. Kaçmaya çalışan şahıs kovalamaca sonucu yakalandı. Şahsın üzerinde 3,80 gram BONZAİ isimli madde olduğu tespit edildi.

ARANANI YAKALAMAYA DEVAM

Kahramanmaraş Polisinin park bahçe ve meydanlarda günün belli saatlerinde kilit uygulama, şok uygulama, mahalle ve cadde süpürme uygulaması ve devriye hizmetlerinin devam ettiği öğrenildi.