Tarihler 5 Haziran 2018 yılını gösterdiğinde, Dulkadiroğlu İlçesi Trabzon Bulvarı üzerinde bulanan bir iş yerinde 5 el silah patladı. Büyük bir kalabalık iş yerine giderken, konunun aslı sonradan öğrenildi. Yaklaşık 1 yıldır kızını rahatsız edilmesi ve üzerine mahallesindeki tüm esnafların aranarak, ‘Onun kızı artık’ benim denmesine dayanamayan baba, Tamer Ç., isimli şahsı vurmuştu. Yakalanan zanlı, doktor raporunda basın mensuplarına: “Türkiye’de adalet sistemini ben bu olay başıma gelince öğrendim. Sayın Cumhurbaşkanım benim dosyamı incelesin, beni affetsin. Benim elime bu kelepçe takılıyorsa ben bu devlete hakkımı helal etmiyorum. Ben bu olayla ilgili gerekli tüm kurumlara şikayet ettim” demişti. Zanlı Kadir İ’nin bugün yapılan davasında ise tahliye kararı çıkmadı

ÖNEMLİ BİR DAVA

Bugün görülen davayı takip eden gazetecilere bir açıklamada bulanan ailenin avukatı Kadir Bastırmacı, davanın önemli bir dava olduğunu söyledi.

Bastırmacı şunları dile getirdi: “ En azından buradan çıkacak sonuç, kadın hakları, kadına şiddet yönüyle de, güzel bir emsal karar olacak. Bugün herkesin başına gelebilecek nitelikte bir olay. Her an böyle sıkıntılı bir olay ile karşı karşıya kalınabilecek bir dava ile karşı karşıyayız.

AİLESİNE ZARAR GELMESİN DİYE YAPTI

Ailesine zarar gelmesin diye, kızına, eşine, çocuğuna zarar gelmesin diye maddi ve manevi her türlü, ciddi bir saldırıyı önlemek adına kendini feda eden bir babanın davası bu dava. Uzun sürüden bu yana bir tutukluk süreci var. Elbette karşı tarafta da ölüm olayı var. Ancak, davanın içerisinde, ölüm olayının nasıl meydana geldiği, detaylı bir şekilde var. İlerleyen süreçte, adaletin yerine geleceği kanaatindeyiz.

HUKUKUN ELBETTE YERİNİ BULACAĞI KANAATİNDEYİZ

Kimse zarar görmesin istiyoruz. Özellikle kadınlarımız, çocuklarımız, eşlerimiz bu tür olaylar ile karşı karşıya kalmasın istiyoruz. Babalar, kocalar, erkekler bu tür olaylar yüzünden hayatını karartmasın istiyoruz. Maalesef bu dava bir babanın gerçekten, ama gerçekten çok hazin bir trajik sonla sonuçlandığı bir hal aldı. Neticesinin güzel olacağı kanaatindeyiz.

AİLEMİ KURTARMAK İÇİN YAPTIM

Baba ifadesinde yine aynı şeyleri söyledi. ‘Ben aileme kurtarmak adına, böyle bir şey yaptım. Ailem ile onlara ve çocuklarıma zarar gelmesin’ diye böyle bir eylemde bulundum dedi. Mahkemenin takdirini ilerleyen süreçlerde göreceğiz. Şu an için tutukluk hali devam. Karşı tarafın savunması yine aynı şekilde. Yaşanan olayda hastanede bir ihmal söz konusu olduğunu düşünüyoruz. Ancak bunun araştırmasını mahkeme yapacak. Zamanla ne olduğunu göreceğiz.

MAYIS AYINA KALDI

Bugün ilk duruşma. Tarafların dinlenmesi zaman aldı. Hakkın yerini bulması açısından elbette bir tahliyeydi. Ama olmadı. İnşallah bundan sonra ki duruşmalarda bir tahliye bekliyoruz. Ailesine kavuşmasını istiyoruz. 15 Mayıs’a bir tahliye haberi bekliyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç