Çalışmalar sona ererken, mağaradan çıkarılan yedi kişiden birisi hayatını kaybetti
Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi Kızıltepe Mağarasında jandarma ekipleri, 20.00 sıralarında 7 kişinin mahsur kaldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bölgeye arama kurtarma ve jandarma ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi şartlarında yapılan çalışmalarda jeneratörden zehirlenen ilk kişiye 23.00 sıralarında ulaşıldı. Mağaradan sağ kurtarılan Ömer Kocaekşi (35) İznik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kocaekşi’den yaklaşık 1 saat sonra Recep Er (58), mağaradan çıkartıldı. Er’den yaklaşık 1 buçuk saat sonra Mümin Sarıdoğan (60) sağ olarak çıkartıldı. Durumu ağır olan Sarıdoğan'ın yolda kalbi durdu. Yaklaşık 45 dakikalık müdahaleye rağmen Sarıdoğan hayatını kaybetti.
Daha sonra yapılan çalışmalarda Halil Sarıdoğan (39), Günay Kırbaş (46) ve engelli olduğu öğrenilen Nihat Erden (48) ile Adem Makara (45) mağaradan çıkartıldı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte işlerini büyük titizlikle yapan kurtarma ekiplerinin çalışmaları da drone ile görüntülendi. Ayrıca İsmail T., Temel C., Harun A. ve İsa H. gözaltına alındı.
Sen misin kaçak define arayışına çıkan?
Bursa’nın İznik ilçesinde define kazarken mağarada jeneratörün dumanından etkilenerek mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı. 12 saattir yoğun çalışan ekiplerin yaptıkları çalışmalar günün aydınlanmasıyla birlikte havadan görüntülendi.

YORUM EKLE
1
Berat Kandili gecesi ne oldu, fazileti önemi nedir?...
2
İstanbul'da organ ticareti yapan 9 kişi gözaltına...
3
Cinnet geçiren genç ilk önce kızarkadaşını,...
4
Et fiyatlarındaki önlenemez artış kasaplarıda...
5
Ulusal ormanda leopar dehşet saçtı, bir kişiyi...
6
Operasyon: yağmurdan kaçarken toluya tutulmak!
7
Kahramanmaraş'ta çatıyı boyarken düşüp...
8
Kahramanmaraş Kütüphaneler bölge seminerine ev...
9
Kahramanmaraş'ta dere yatağına uçtu burnu...
10
Kahramanmaraş'ta 31 sene görüşemeyen baba...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
04:09

GÜNEŞ
05:40

ÖĞLE
12:42

İKİNDİ
16:28

AKŞAM
19:34

YATSI
20:59
SIRADAKİ HABER