Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, internet ve televizyonun yanlış kullanımının aile birlikteliğini zedelediğini vurguladı.

Kavaf, söz konusu durumu şu ilginç örnekle açıkladı: "Aynı evin içinde anne babalar kardeşler ve çocuklar mail yoluyla iletişim kurmaktadır. Bu çok trajiktir. Teknolojiyi, bizi birbirimizden uzaklaştıracak şekilde kullanmamalıyız."

Atlantik Eğitim Kurumları Ahmet Ulusoy Liseleri 2. Ulusal Gençlik Fikirler Çalıştayı'na katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ailenin önemine değindi. Çocukların kişiliğinin şekillendiği yerler olarak okulları gösteren Kavaf, Atlantik Ahmet Ulusoy Liseleri'ne çalıştay dolayısıyla tebrik ederken, dünyanın dört bir yanında insan yetiştirme çabası gösteren eğitim gönüllülerine de teşekkür etti.

EKONOMİK KRİZDEN AİLEYLE ÇIKTIK

Dünyayı sarsan küresel ekonomik krizde diğer ülkelerdeki bireylerin savrulduğunu aktaran Selma Aliye Kavaf, "Biz güçlü aile yapımız aile içindeki güçlü dayanışma içerisinde en az zarar ve hasarla geçirdik. Bu yüzden dünya aile kurumunu keşfetme gayreti içerisindedir. Evlilikler teşvik edilmekte, çocuk sahibi olmak teşvik edilmekte. İnsan ilişkilerindeki tahribatın düzeltilmesi için aile kurumuna çok ciddi ekonomik ve manevi teşvikler verilmektedir." diye konuştu.

Aile yapısının toplumun devamlılığı için hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kavaf, yapılan bir araştırmanın sonuçlarını da paylaştı. Ailelerin yüzde 93'ünde televizyon bulunduğu bilgisini veren Kavaf, "Aynı evin içinde anne babalar kardeşler ve çocuklar mail yoluyla iletişim kurmaktadır. Bu çok trajiktir. Televizyon ve interneti bizi birbirimizden uzaklaştıracak şekilde kullanmaktan kaçınmalıyız." dedi. Gelinen noktada çocukların anne babalarını finansör yada sponsor olarak gördüklerini dile getiren Kavaf, yeniden aile değerlerine sahip çıkmak gerektiğini belirtti.

Çalıştaya katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Bağrıyanık ise gençlerin böyle bir çalıştaya katılmasının büyük anlam ifade ettiğini dile getirdi. Ahmet Ulusoy Liseleri Müdürü Hayri Avar da öğrencilerin okul yönetiminde de söz almasını desteklediklerini dile getirdi. Bu yılki çalıştayın konusunun 'aile' olduğunu belirten Avar, "Liseli ve gençler gözüyle aile konusunu görüşüp paylaşacağız." dedi.