Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, öğrencilerin sınav stresinden uzaklaşarak bilimsel çalışmalara da önem vermesi gerektiğini söyledi.

Anteplioğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim ve Sanat Merkezi tarafından açılan Bilim Proje Sergisi'nde yaptığı konuşmada günlük hayatta kullanılabilecek temel şeylerin bu tip projelerle çıktığını ifade etti.

Çocukların ilkokuldan başlayarak üniversiteye gelene kadar sınav üzerine yoğunlaştığını hatırlatan Anteplioğlu, şöyle konuştu:

''Çocuklarımızın bu tip alanlara pek fazla vakti olmuyor. Bu alanlara yönelmeleri bilimin güzel ve eğlenceli yönlerini ortaya çıkartması açısından çok güzel gelişmeler. İlimizde birçok okulumuz bu projelere katkı sağlamışlar. Hatta TÜBİTAK'tan ödül alanh öğrencilerimiz vardır. Bundan sonra daha güzel bir şekilde öğrencilerimiz ve özellikle öğretmenlerimiz çocuklarımızı bu alanlara teşvik ederlerse farklı alanlara yönlendirirlerse hiç kimsenin aklına gelmeyen fikirler çocuklardan çıkabiliyor. Günlük hayatımızda kullanabileceğimiz temel şeyler ortaya çıkabiliyor.''

Konuşmaların ardından öğrencilerin rehber öğretmenlerle geliştirdiği 42 bilim proje sergisi gezildi.

Öte yandan Kahramanmaraş'tan 2010 yılında TÜBİTAK'a ortaöğretim öğrencileri arasında 131 proje başvurusu yapıldığı ve bunlardan 3'nün finale kaldığı bildirildi. (www.kanal46.com)