Türk Telekom, ev avantaj tarifesi kullanan abonelere Ramazan ayı öncesinde erken Bayram hediyesi olarak nitelediği yeni bir kampanya başlattı.

Yeni kampanya ile Türk Telekom’un sayısı 4.3 milyona ulaşan ev avantaj tarifesi kullanıcıları ve bu tarifeye geçecek yeni kullanıcılar, Ramazan ayının ilk gününden Bayram’ın son gününe kadar hiçbir ek ücret ödemeksizin her gün gece-gündüz sınırsız olarak ücretsiz konuşabilecekler.
Ev Avantaj tarifesindeki son kampanya hakkında bilgi vermek üzere Türk Telekom Pazarlama ve iletişim Başkanı Erem Demircan ve Satış Başkanı Aydın Çamlıbel’in katılımı ile Antalya’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya sürpriz isim olarak Türk Telekom’un reklam yıldızı Cem Yılmaz da katıldı.

Toplantıda bir sunum yapan Erem Demircan, Akşam 7’den Sabah 7’ye kadar evden bedava konuşma kampanyasını yılsonuna kadar uzatan Türk Telekom ’un ikinci sürprizini Ev Avantaj tarifesi kullanıcıları için açıkladığını söyledi. Demircan, Ev Avantaj Tarifelerinden yararlanan Türk Telekom müşterilerinin Ramazan ayı ve Bayram boyunca şehir içi-şehirlerarası ayrımı olmadan bütün ev ve iş telefonlarını tüm gün boyunca ücretsiz arayabileceklerini, kampanyadan yararlanmak için herhangi bir başvurunun da gerekmediğini belirtti. Kampanyada aylık 6 bin dakika adil kullanım limiti uygulanacak.

"Hedef tüm ev telefonlarını ev avantajlı yapmak”

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, Türk Telekom ’Ev Gibisi Yok’ sloganı altında başlattığı ev avantaj kampanyası ile tüm ev telefonlarını yakın bir gelecekte ev avantaj tarifesine dönüştürmeyi amaçladıklarının altını çizdi. Erem Demircan, tüm dünyada sabit ve ev telefonları ile yapılan görüşmelerin azaldığına, Türkiye’de ev telefonu ile görüşmelerin arttığına dikkat çekerek "Türk Telekom müşterisine daha fazla değer katma ve yaşamını kolaylaştırma amacıyla yürüttüğü ev avantaj tarifeleriyle tüm dünyanın tersine ev telefonu ile konuşmayı yeniden cazip kıldı ve ev telefonu görüşmelerinde artış sağlamayı başardı. Hedefimiz tüm ev telefonu müşterilerimizi ev avantaj tarifeleriyle buluşturmak. Son rakamlarla ev avantaj paketini kullanan müşterilerimizin sayısı 4.3 milyona ulaştı. Şimdi hem bu sayıyı hem de ev avantaj kullanıcılarına sağladığımız faydayı daha da arttırma sürecindeyiz "dedi.

"Dört yılda 8 milyar tl yatırım yaptık, 9 bin 500 kişiye istihdam sağladık”

Erem Demircan, Türk Telekom’un marka değerinin de sürekli yükselişte olduğunu vurgulayarak "Türk Telekom şu anda Türkiye’nin marka değeri en yüksek kuruluşu. 2008’de 1.6 milyar dolar olan marka değeri 2009’da da artarak 1.7 milyar dolara yükseldi” diye konuştu.
Demircan, Türk Telekom’un özelleştirme sonrasında yatırımlarına büyük hız verdiğini, her yıl önemli oranda istihdam yarattığını belirterek, "Türk Telekom’un hedefi Türkiye’yi ve İstanbul’u bölgenin iletişiminde yeni ipek yolu yapmaktır. İstanbul’u bir anlamda iletişimin yeni hub’ı olarak Avrupa’dan Ortadoğu’ya ve Güneydoğu Asya’ya kadar uzanan geniş ve yaygın bir coğrafyada hizmet verecek şekilde konumlandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Konsolide olarak 2005’ten bu yana geçen dört yılda Türk Telekom’un yaptığı yatırımların toplamının 8 milyar TL’ye ulaştığını aktaran Demircan "Krizin en ağır yaşandığı bir yılda dahi 2.5 milyar TL yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız artarak sürecek. Son 4 yılda konsolide olarak 9 bin 500 çalışanı kadromuza kattık. 2010 yılının ilk yarısında 3 bin 500 kişiye istihdam sağladık. Toplamda 35 bini aşkın çalışanımızla Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan şirketiyiz” dedi.

ADSL kullanıcı sayısı dört kat arttı

İnternetin hızlanmasına yönelik olarak yaptıkları yatırımlara da değinen Demircan, özelleştirme sürecinin başında Türk Telekom’un 1.5 milyon civarında bir ADSL abonesi olduğunu hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün son verilerle ADSL kullanıcı sayısı 6.5 milyon kişiye çıktı. Yani geçen beş yılda ADSL kullanıcı sayısında dört kata varan bir artış oldu. Bu sayı artarken daha hızlı internet sunma çabamız da buna eşlik etti. Bugün 8 megabit’e kadar tarifelerimizi kullananların sayısı 3,5 milyonu aştı. Yani artık her iki ADSL kullanıcısından biri internetini 8 megabit hızında kullanıyor. Sadece ses trafiğinde değil data trafiğinde de önemli gelişmeler oldu. Son 16 ayda data kullanımı yüzde 89 arttı, kişi başı ortalaması 12GB’a ulaştı.”

Erem Demircan, uluslararası araştırma şirketi Analysis Mason’ın yaptığı araştırmayı referans göstererek, Türkiye’de ADSL kullanımın Avrupa’da en ucuz 5. ülke olduğunu söyledi. Demircan, "Türkiye Avrupa’da ADSL’nin en hızlı olduğu beşinci ülke” dedi.

"Müşterilerimize 350 milyon tl değer kattık”

Toplantıda tarifelerle ilgili bilgi veren Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel, ev avantaj tarifeleri ve bedava konuşmalar sayesinde müşterilerine 350 milyon TL düzeyinde bir değer kattıklarını belirterek "Ev avantaj tarifeleri ile müşterilerimize daha fazla değer yaratmak istiyoruz. Dünyadaki tüm trendlerin tersine, Türkiye’de ev telefonu kullanımını arttırmayı başardık. Hedefimiz bu kullanımı daha da yükseltmek. Şimdi Ramazan ve Bayram kampanyası ile müşterilerimize benzersiz bir fırsat daha sunuyoruz” dedi.

Ev avantaj abonesi 4.3 milyon kişiye çıktı trafik yüzde 16 arttı

Aydın Çamlıbel, ev avantaj tarifeleri sayesinde evden telefon görüşme trafiğinde önemli bir artış yaşandığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

"Ev Gibisi Yok ile birlikte evden yapılan telefon konuşmalarında en büyük trafik artışı şehirlerarası görüşmelerde oldu. Evden yapılan şehirlerarası görüşme trafiği Eylül 2009 ve Haziran 2010 arası dönemde yüzde 41 gibi yüksek bir artış kaydetti. Evden cebi aramalarda ise aynı dönemde artış yüzde 28 oldu. Şehir içi görüşmelerdeki artış yüzde 11 düzeyinde gerçekleşirken toplam ev telefonu trafiğindeki artış da yüzde 16’ya ulaştı.” (Mynet)