Kahramanmaraş'ın ilk Datacenter kuruldu, fiber internetten daha hızlı olan 100 Mega bit upload ve download hizmetiyle bölge halkına hizmet vermeye başladı.


Yapmış olduğu vıp yazılımlarla Türkiye'nin önde gelen firmalarından olan Kobit bilişim K. Maraş’ta bir ilke daha imza atarak bölgenin ilk Datacenter merkezini kurdu. Fiber internetten daha hızlı olan 100 Mega bit upload ve download hizmetiyle bölge halkına hizmet vermeye başladı.


Kobit bilişim şirket kurucusu Şeref Koca Yapmış olduğu açıklamada, "Büyükşehir olan K. Maraş'a yakışır bir hizmeti daha vermekten mutluyuz. Bu hizmet neticesinde K. Maraş ve Çevre İllerdeki İşletmeleri 20 ile 30 bin TL masraftan kurtaracaktır, İşletmelerin 7/24 data güvenliğini sağlayacak olan bu sistem, virüs yada hackerler tarafından yapılabilecek tüm saldırılardan koruyacak, bilginin bütünlüğünü muhafaza edecek, kamara kayıtlarını 7/24, 365 gün kayıt altına alabilecek, kurum yada şirket personellerin ortak kullanımında olan tüm evrak ve envanter dosyaları, zararlı yazılımlara karşı koruyacak ve muhafaza edecektir. Datacenter güvenlik duvarını ve veri bütünlüğünü sağlayan bu sistem, yazılım uzmanlarımız tarafından 7/24 veri merkezinde koruma altında olacaktır. Hackerler tarafından yapılan saldırıları tespit edecek ve gereken müdahaleyi anında yapacaktır.


Fiber internetten daha hızlı olan 100 Mega bit upload ve download hızıyla çalışan bu sistemler tüm dünyada bilginin güvenliği için kullanılmaktadır, Özellikle Şirket ve Holdinglerin veri bütünlüğü ve güvenliği hususunda Datacenter banka kasası gibi, veri ve bilgi akışı sağlayan bir trafik oluşturmaktadır.


Geliştirilen bu teknoloji sayesinde işletmeler istedikleri tüm verilerinin kopyası Datacenter’ de olacak verilere ulaşmak google.com' adresine giriyormuş gibi Datacenter ara yüzüne bağlanarak verilerine kullanıcı adı ve şifresi sayesinde ulaşabilecek. Verilerde 7/24 istenilen değişikliği 100 Mega bit upload ve download hızıyla, son teknoloji bir bilgisayar kullanır gibi değiştirme ve rahat dolaşım imkânı sayesinde işlemini oldukça hızlı ve güvenli bir şekilde erişim ağına sahip olacaktır.


Ayrıca işletmeleri 20 ila 30 bin TL tasarrufu konusunda özenle değinmek isterim, İşletmeler bilgi güvenliği için 20 yâda 30 yılda hizmet alarak harcayacakları bütçeyi peşinen ödemeleridir, bu durum bana göre külfet yolculuğudur. Yapmış olduğunuz yüklü meblağdaki yatırımınız her geçen gün gelişen teknolojiye göre geride kalması kaçınılmazdır. Çünkü her geçen gün gelişen teknoloji ve yazılımlar mevcut güvenlik duvarlarına göre geliştirilir bu durum ise her geçen bir kaç yılda yeni güvenlik yazılımlarına yatırım yapmanız demektir" dedi.