Son dönemde ortaya çıkan bir yolsuzluk nedeniyle yetkililer uyardı. Cep telefonuna mesaj olarak atılan "Bedava Check-up kazandınız" ile ilgili uyarıda, bazı kişilerin sağlık üzerinden yolsuzluk amaçladıkları ifade edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, bazı kişilerin bu tip mesajlar aracılığıyla cep telefonu kullanıcıları dolandırılması nedeniyle başvuruların olduğunu ifade ettiler. Başvuruların "Gelen mesaja yanıt veren kişilerin kayıt yapma amaçlı kişisel bilgilerinin alındığı, ardında kredi kartlarının boşaltıldığı" yönünde suçlamaları kapsadığını belirten emniyet yetkilileri, kullanıcıların kesinlikle telefonda kişisel bilgilerini ve kredi kartı numaralarını vermemelerini istediler.

Bu arada konuya ilişkin konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bu mesajlarda gönderilen numaralar arandığında normal fiyatların çok üzerinde ücretlendirmeler ile karşılaşıldığını vurgularken, "Sağlık konusu, tüketicinin önem verdiği bir nokta olduğundan birçok art niyetli kişinin geçim kapısına dönüşmüş durumdadır" dedi.

"GSM şirketleri, SMS gönderilen numara sahipleri hakkında yargı girişimi başlatarak, sorumluluklarını yerine getirmelidir" diyen Kaya, tüketicileri gelen mesajları aradıklarında kredi kartı numaralarını vermemeleri konusunda uyardı. Tüketicilerin SMS gönderen numaraları abonesi oldukları GSM şirketi ve Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesi gerektiğini ifade eden Nazım Kaya, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun check-up dolandırıcısı bir firma hakkında 10 bin TL ceza uyguladığını da kaydetti.

Tüketicilerin bu gelişmeyi dikkate almaları gerektiğini dile getiren Genel Başkan, şöyle konuştu:

"Art niyetli bazı kişiler, tüketicileri arayıp danışmanlık, hastanelerden indirimli yararlanma ve ücretsiz ambulans hizmeti verdiklerini söylüyorlar. 30-50 TL karşılığında bu hizmetlerden bir yıl süre boyunca yararlanabileceklerini belirtiyorlar. Tüketicinin kredi kartından yıllık 350-600 TL çekim yapılabiliyor. Tüketiciler bu tür aldatmalara fırsat vermemelidir."