Bir dönem emniyet teşkilatında komiser olarak çalışan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, yeni kurulan Kilis 7 Aralık Üniversitesi rektörlüğü için YÖK tarafından 2. sırada Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu.

Aslen Adıyamanlı olan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1985 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında akademisyen olmayı hedefleyen Aydın, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açtığı komiserlik sınavını kazanarak Ankara'da komiser yardımcısı olarak göreve başladı. 1987 yılında Polis Akademisi tarafından açılan araştırma görevliliği sınavını kazanan Aydın, bu vesileyle akademisyenlik kariyerine de başlamış oldu.
Üniversite yıllarında hep akademisyen olmayı istediğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Üniversite yıllarında hep akademisyen olmayı istemiştim. Tabii bazen hayatınızın yönüne siz karar veremiyorsunuz. Okuldan mezun olduktan sonra bir dönem emniyet teşkilatında komiser olarak görev aldım. Ardından Polis Akademisi'nin açtığı araştırma görevlisi sınavına başvurarak akademisyenliğe ilk adımı attım. Daha sonra yurt dışında master ve doktora yapma imkanım oldu. İngiltere'de 6 yıl bulundum.

Türkiye'ye döndükten sonra doçentliğe kadar Polis Akademisi'nde çalıştım. Polis Akademisi'nin üniversite olması yönündeki çalışmalarda aktif rol aldım. Burada güzel şeyler yaptığıma inandıktan sonra yeni bir heyecan ve yeni bir aşkla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne geldim. Burada Kamu Yönetimi Bölümü'nün kurulmasında görev aldım. 3 yıldır da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyorum" dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi rektörlüğüne, üniversiteyi bir yerden alıp bir yere getirebilmek için talip olduğunu anlatan Aydın, "7 Aralık Üniversitesi'ni bölgesinde, Türkiye'de ve Ortadoğu'da farklı bir üniversite yapmak için hizmete talip oldum" diye konuştu.

Yurt dışındaki üniversitelerle Türkiye'deki üniversitelerin arasındaki farkı da değerlendiren Aydın, "Nereden bakarsanız bakın iş maddiyata dayanıyor. Bilim adamlığı, araştırmacılık parasız olmuyor. Araştırma yapmak için paraya ihtiyacınız var. Dolayısıyla yurt dışındaki üniversitelerde para sıkıntısı olmadığı için araştırma projelerine büyük meblağlar ayrılıyor. Yoksa bizim öğretim kadrolarımız gerçekten çok nitelikli ve her türlü donanıma sahipler" şeklinde konuştu.

YÖK tarafından isminin Cumhurbaşkanlığı'na 2. sırada verildiğini kaydeden Aydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 3 adaydan birini atayacağını sözlerine ekledi. (Ajanslar)