Facebook'un aylardır beklenen Windows uygulaması nihayet yayınlandı.



Facebook'un Messenger adını verdiği ve Windows kullanıcıları için geliştirdiği uygulama, sonunda resmi olarak yayınlandı. Daha önce da internete sızan Messenger, Facebook tarafından, resmi olarak da indirilmeye sunulmuş oldu.



Facebook Messenger, en basit tanımıyla yeni bir anlık mesajlaşma yazılımı olarak değerlendirilebilir. Ama onun diğer yazılımlardan farkı, aynı zamanda önemli Facebook aktivitelerini, gerçek zamanlı olarak takip etmenize olanak sağlaması. Uygulama bunu, geçen sonbaharda tanıtılan Ticker sayesinde yapıyor.



Facebook Messenger'ı açtığınızda, karşınızda arkadaş listenizi göreceksiniz. Burada, nasıl Facebook'ta "chat" yapıyorsanız, aynı şekilde sohbet etne şansına sahipsiniz. Pencerenin üst kısmında ise, Facebook sayfasından zaten tanıdığınız 3 klasik simge sizi bekliyor olacak. Bu simgeler sayesinde size gelen ya da kabul edilen arkadaş isteklerinizi, özel mesajlarınızı ve uyarı mesajlarını görebilirsiniz.



Facebook Messenger, daha önce iOS ve Android platformları için zaten yayınlanmış ve büyük ilgi görmüştü. Şimdi bu ikiliyi Windows takip ediyor. Sıradaki platfor ise Mac sistemler olacak. Facebook Mac için Messenger hazırladığını kabul ediyor ancak bunun için bir tarih vermiyor.



Peki ya Linux? Ne yazık ki Facebook'un şu anda Linux için Messenger geliştirmek gibi bir planı yok; en azından tüm sinyaller bize bunu gösteriyor.



Kısacası Facebook Messenger, sunduğu kısıtlı özelliklerle, sizi, en azından sohbet ederken ya da yeni bir mesajınızı okumak isterken tarayıcınıza mahkum olmaktan kurtarıyor. Ama Facebook'u A'dan Z'ye kullanmaya alışanlar, Messenger uygulamasını pek de yeterli bulmayacaktır.(Hürriyet)



 



İndirin: https://www.facebook.com/about/messenger