Facebook yüzünden adınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz!

Google'ın patronu Eric Schmidt, Wall Street Journal gazetesine verdiği bir demeçte Facebook kullanımı ile ilgili olarak çarpıcı tespitlerde bulundu.

"İnsanların, her şeyin kaydedilmesi, erişilebilmesi ve bilinmesinin sonuçlarının ne olacağını göremediklerini düşünüyorum" diyen Schmit gelecek yıllarda Facebook'ta daha önce paylaştığı resim ve videolardan rahatsız olan kişilerin geçmişlerinin bilinmesinden rahatsızlık duyarak isimlerini bile değiştirmek isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Gençlerin pek düşünmeden paylaştıkları fotoğrafların ve videoların ileride iş ararken başlarına bela olabileceğinini altını çizen Schmidt, "Bundan 20 yıl önce bir kişinin profilini çıkarmak oldukça zahmetli bir işti. Şimdi ise bir barda hoşlandığınız bir kızın fotoğrafını çekip imaj tanıma servislerini kullanarak kişisel bilgilerine ulaşabiliyorsunuz" dedi. Bu teknolojinin şu an kullanılabilir durumda olduğunu söyleyen Schmidt "14 adet fotoğrafınız ile sizin tam olarak kim olduğunuzu ortaya çıkarabiliriz" diyerek olayın ne kadar ciddi olduğunu göstermiş oldu.

Facebook, FriendFeed, Twitter, MySpace, Linkedin, Flickr, Youtube derken neredeyse bütün kişisel bilgilerimizi herkesin erişebileceği şekilde internette yayınlamanın sonuçları üzerinde düşünme vakti geldi.

Yazdığımız her mesaj, yüklediğimiz her video ve her fotoğraf aslında arkamızda bıraktığımız izler olarak bizi hayatımız boyunca takip ediyor. Özellikle gençlik yıllarımıza ait belgeler ileride saygın bir konuma geldiğimizde çok başımızı ağrıtabilir. Bütün bunları düşünerek sosyal paylaşım sitelerindeki her hareketimizden önce iki kere düşünmekte fayda var! (CNET Türkiye)