23. MEF Okulları Uluslararası Araştırma Proje Yarışmasına katılan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Liseleri öğrencileri, 24’ü yabancı ülke okulları olmak üzere toplam 84 okulun katıldığı yarışmada ilk yirmiye girdi.


İstanbul’da düzenlenen yarışma sergisinde büyük ilgi gören proje GKV Özel Fen Lisesi öğrencilerinden Onur Deng Alagöz ve Hasan Furkan Bilgili tarafından, Biyoloji Öğretmeni N. Haki Yapar ve Hale Ersan’ın danışmanlığında hazırlandı.


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Müfit Taşlıyar elde edilen sonucun geleceğin bilim adamı olmaya aday öğrenciler için önemli olduğunu ifade ederek, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrenci ve öğretmenleri, hazırladıkları projelerle her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal ve uluslararası yarışmalarda Gaziantep’i temsil etmektedirler. İstanbul’da düzenlenen 23. MEF Okulları Uluslararası Araştırma Proje Yarışmasına katılan Onur Deng Alagöz ve Hasan Furkan Bilgili adlı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve okulumuz Biyoloji Öğretmeni N.Haki Yapar ve Hale Ersan’ın danışmanlığını yaptığı Biyoloji Projesi (Vitis Rotundifolia Meyvelerinin Kabuk Ve Çekirdeklerinin Uv-C' Ye Karşı Koruyucu Etkilerinin Araştırılması) 200 Biyoloji projesi arasından ilk 20’ye girerek büyük bir başarı elde etmiştir. Bu proje MEF Okulları tarafından İstanbul’a davet edilmiş ve bu yarışmada sergilenmeye değer bulunmuştur. 24’ü yabancı ülke okulları olmak üzere toplam 84 okulun katıldığı projeler 3 gün boyunca İstanbul MEF Okulları’nda sergilenmiştir. GKV Özel Liseleri MEF Proje grubunun İstanbul’daki sunumları katılımcılar tarafından yoğun ziyaretçi akınına uğramış ve büyük ilgi uyandırmıştır. Bu projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutlar başarılarının devamını dileriz” dedi.(İHA)