HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Artun Ayvat, HP'nin yıllardır ürün yaşam çevrimi genelinde çevreye saygılı bileşen ve süreçlerden faydalandığını; 2010'a kadar enerji tüketimini %25 azaltmak istediklerini; EPEAT Altın Liste'ye giren yeni HP modellerinin, ürün ve iş süreçlerinin çevresel etkilerini azaltmada BT (bilgi teknolojileri) pazarına nasıl liderlik ettiklerinin bir kanıtı olduğunu söylüyor.

HP, uzun süredir, ürünlerini, çevreyi göz önünde bulundurarak geliştiriyor. Şirket, 2007'de, HP Compaq rp5700 uzun ömürlü kurumsal masaüstü bilgisayar ile, EPEAT Altın Liste'ye ürün kaydettiren ilk PC üreticisi oldu.

EPEAT sistemi, tüketicilere, masaüstü bilgisayarları, dizüstü bilgisayarları ve monitörleri, çevresel özelliklerine bakarak değerlendirme, karşılaştırma ve seçmede yardımcı oluyor. EPEAT, elektronik ürünleri çevre performansları bakımından üç katmanda değerlendiriyor: Bronz, Gümüş ve Altın.
Altın kategorisine giren yeni HP kurumsal ürünleri arasında, HP Compaq 2510p ve HP Compaq 2710p kurumsal dizüstü bilgisayar serisi ile HP Compaq dc7800, dc5750 ve dc5700 kurumsal masaüstü bilgisayar ailelerinin tüm modelleri yer alıyor.

HP ayrıca, U.S. EPA ENERGY STAR sertifikalı ve EPEAT Gümüş Liste'de yer alan yeni tüketici masaüstü ve dizüstü bilgisayarları da ürün yelpazesine ekledi. Yeni dizüstü bilgisayarlar, HP Pavilion dv9700, dv6700, dv2700 ve tx1000 serisinin yanı sıra Compaq Presario A9000, F700 ve C700 serisinden oluşuyor. HP, masaüstü bilgisayarlarda, Kuzey Amerika'da Pavilion a6360 modelini piyasaya sürdü. Ürün, HP Home ve Home Office online mağazalarında, uyarlanabilir farklı konfigürasyonlarda sunuluyor.

PC enerji tüketimini azaltmak

HP, 2010 enerji azaltımı hedefine ulaşmak için belli stratejilerinden faydalanacak. Buna göre, daha verimli güç kaynakları ve daha az enerji harcayan çip setleri gibi bileşenlerin yanı sıra enerji tasarrufu sağlayan diğer teknoloji ve süreçler, HP'nin PC portföyüne entegre edilecek.

EPEAT Altın Liste'ye yeni giren ürünler, işletmelerin çevreyi daha az etkilemelerine yardımcı olacak özellikler sunuyor. Örneğin, HP Compaq dc7800 kurumsal masaüstü bilgisayar, önceki versiyonlara göre daha az enerji harcayıp daha fazla performans sağlayan yeni Intel Core 2 Duo işlemcilerle açılıyor. Sektörün en küçük kurumsal masaüstü bilgisayarlarından HP dc7800, önceki modellere oranla %46 daha küçük olup, %85 etkili standart bir güç kaynağıyla, performanstan ödün vermeksizin, maksimum enerji tasarrufu sağlıyor.

HP kurumsal masaüstü bilgisayarlarda enerji kullanımını azaltmaya yardımcı olan bir başka özellik de isteğe bağlı olarak sunulan 80 PLUS güç kaynakları oluyor. Bunlar, standart güç kaynaklarına göre %15 daha fazla verim sağlıyor. 80 PLUS güç kaynağı olan 1.000 PC, bir yılda, 17 bin litreyi aşkın gazın yanmasıyla ortaya çıkan karbondioksit emisyonuna eşdeğer tasarruf sağlayabiliyor.

Verdiem SURVEYOR uzaktan güç yönetimi yazılımı ise bütün dc7800 serisi PC'lerde önceden yüklenmiş olarak geliyor. SURVEYOR, aktif hale getirildiğinde, PC'lerde ve monitörlerde güç tüketimini ölçmeye, yönetmeye ve %33'e varan oranlarda azaltmaya yardımcı oluyor. Yazılım, PC başına yılda 200 kilovat/saat enerji tasarrufu sağlıyor.