Kompakt bir tasarıma sahip olan HP PhotoSmart R827, inceliği ve hafifliği ile çanta veya çepte kendine ait bir yer rezerve ediyor. Ürün, kullanışlığı ile tatillerde yanınıza alacağınız üç şey arasına girecek düzeyde bir dijital fotoğraf makinesi profili sunuyor.

Küçük ve ergonomik gövdesine göre büyük işler başaran ürün, sade görünümüne karşın çektiği 7.2 megapiksel resimlerle de yanında bulunduğu kişilere anların tadını daha net görüntülerle çıkarmanın keyfini yaşatıyor. Alüminyum dış yüzeye sahip olan R827, bu özelliği ile olgun bir hava estirirken güneş altında çok kalmaya gelemiyor. Metal gövdesi güneş ışınlarının etkisinde kaldığında çabuk ısınan ürün, bu şekilde yapılan çekimlerde çekim kalitesinde düşüşe sebep olabiliyor. Bu durum HP'nin de gözünden de kaçmamış: bu durum ortaya çıktığında "adaptive lightning" modu sayesinde daha uzun süre harcayarak daha kaliteli resimler çekilebiliyor.

Fotoğraf çekerken ellerini titreten ya da daha net görüntü elde etmek için yanında fazladan sabitleyici ayak taşıyanların bu yükünü azaltacak olan sarsıntı giderme özelliği kullanımda büyük kolaylık ve hız getiriyor. Resim kalitesi olarak, bir bas ve çek makineden bekleneni veren ürün, karanlık ortamlarda kimi zaman gürültülü ve bulanık resimler çekebiliyor.