Instagram, yapmayı planladığı büyük yenilik nedeniyle kullanıcıların öfkesine hedef oldu!


Popüler fotoğraf paylaşma platformu Instagram'ın bir süredir planladığı yenilikler ortalıkta dolaşmaya başladıkça, birçok kullanıcı da bunları giderek büyüyen bir öfkeyle karşılıyor.
Uygulama geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir duyuruyla, kullanıcıların daha fazla önemseyeceklerini düşündüğü gönderilere daha yüksek bir öncelik veren yeni bir algoritmaya dair planlarını paylaşmıştı.
En yeni gönderileri en yukarıda göstermek yerine, en çok ilgi çekenlere daha yukarıda yer vermeyi amaçlayan uygulama bu kararıyla Facebook benzeri bir platforma dönüşeceği gerekçesiyle olumsuz eleştiriler almıştı.
Instagram, bu kızgın kullanıcıları belki biraz yatıştırabilecek bir açıklama yaparak, söz konusu yeniliğin kullanıma sunulmadan önce haftalar ya da hatta aylarca test edileceğini belirtti.
Halihazırda bu test gruplarının oldukça küçük çaplı olduğunu belirten yetkililer, genel bir değişiklik yapılırsa bunun önceden bütün Instagram topluluğuna duyurulacağını ifade etti.
Diğer yandan, platform üzerinde #turnmeon hashtag'iyle şimdiden bu algoritma yerine farklı bir çözüm isteyenler tarafından kampanya başlatıldı bile.
Kullanıcılar kendi takipçilerinden anlık bildirim özelliğini aktive etmelerini ve böylece bir kullanıcı her gönderi paylaştığında takipçilerin bundan haberdar olunmasını savunuyor.
Kaynak: CHİP
(İHA)