Kanadalı bir adam, pasaportunu unuttuğunu farkedince ABD sınırını geçmek için iPad'ına kopyaladığı belgeleri kullandı.


Kanada vatandaşı Martin Reisch, pasaportu olmaksızın, iPad'ına kopyaladığı belgeleri kullanarak ABD sınırını geçmeyi başardığını söylüyor.


Montreal kentinde yaşayan Reisch'ın anlattığına göre olay tam ABD sınırına geldiğinde, pasaportunun yanında olmadığı anlaması üzerine yaşandı.


Reisch, gümrükteki yetkililere Noel hediyeleri teslim etmek üzere Vermont kentine gitmekte olduğunu anlattı.


33 yaşındaki Kanadalı, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada "Şansımı deneyeyim dedim. Görevli, iPad'imi alıp gümrük kulübesine götürdü, beş ya da altı dakika oradaydı ama hiç bitmeyecekmiş gibi geldi. Geri döndüğünde uzunca durakladı, ardından Noel'imi kutladı." dedi.


Martin Reisch, görevlinin kendisi için bir istisna yaptığının da farkında olduğunu söyledi.


Reisch, hem görevliye anlattıklarının hem de yanında bulunan ehliyetinin sınırı geçmesini kolaylaştırdığına inandığını anlattı.


Ertesi gün Kanada'ya geri dönen Reisch, ayrıca ileride pasaportunu asla unutmayacağını söylese de günün birinde taranmış kimlik belgeleriyle sınırı geçmenin olağan bir hal almasını umduğunu ekledi.


Amerikalı yetkililer, Reisch'in açıklaması üzerine bir yorumda bulunmadı.


2009 yılından bu yana Kanadalıların ABD sınırını geçmesi için ehliyet göstermesi yeterli gelmiyor.


Kanada vatandaşları ABD sınırını karadan ancak pasaport, geliştirilmiş ehliyet ya da Nexus adı verilen kimlikle geçebiliyor.