Gezi amacıyla Kahramanmaraş’a gelen Kazakistan ve Tataristanlı öğrenciler, Kimse Yok mu Derneği’nin yardım faaliyetlerine destek verdi. Gıda ve yardım paketlerinin dağıtılmasında dernek üyelerine yardımcı olan öğrenciler, büyük mutluluk yaşadı.

Kazakistan ve Tataristanlı öğrenciler Kahramanmaraş gezisi kapsamında Kimse Yok mu Derneği’ne de ziyaret gerçekleştirdi. Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu üyeleriyle tanışan öğrenciler derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Sürekli gazete ve televizyonlardan takip ettikleri Kimse Yok mu Derneği’nin faaliyetlerini görmek isteyen öğrenciler daha sonra gıda ve yardım paketlerinin dağıtılmasına yardımcı oldu.

Mağdur aileleri ziyaret eden öğrenciler yardım faaliyetlerinin içerisinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kazakistan’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Kanat Abdeshev, Kimse Yok mu Derneği’nin heyecanına ortak olmak istediklerini dile getirerek, yardım faaliyetlerinin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Filoloji Bölümü öğrencilerinden Bahtiyar Jangeldinov isimli öğrenci de, Türkiye’ye ilk kez geldiklerini belirterek, televizyondan takip ettikleri Kimse Yok mu Derneği’nin yaptığı hizmetleri yerinde gördüklerini kaydetti.

Kazakistan ve Tataristanlı öğrencileri aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altunköprü de, öğrencilerin yardım faaliyetlerinde kendilerine destek olmak istemesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. (cihan, www.kanal46.tv)