Adana'nın Ceyhan ilçesinde, meslek lisesi öğrencileri, inşaat işlerinde kullanılan el arabasının motorla daha kolay hareket etmesini sağlayan tasarım yaptı.


ADANA (AA) - Ceyhan ilçesinde lise öğrencileri, inşaat işlerinde kullanılan el arabasını motorlu hale getiren proje hazırladı.


Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümünde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri ile inşaatlarda kullanılmak üzere motorlu el arabası tasarladı.


Motor bölümü öğretmeni Mustafa Yarkaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri ile uzun mesafelere yük taşımak ve inşaatlarda çalışırken kolaylık sağlayacak motorlu el arabası yaptıklarını belirtti.


Bu çalışmanın öğrencilerin eğitimine önemli katkı sağladığını dile getiren Yarkaç, ''Öğrencilerimizle yaptığımız proje kapsamında insan gücüyle ittirilen el arabasının motor gücüyle hareket etmesini sağladık. Bunun için motosiklet motorunu el arabasının altına monte ettik. El arabası kullanıcısı motosiklet kullanır gibi gaz verince motor hareketi zincirle arabanın tekerine aktarılıyor. Bu çalışmamız, ileride elektrikle veya güneş enerjisiyle çalışan el arabası yapma projesine de yeşil ışık yaktı'' diye konuştu.


Öğretmen Hasan Güler ise öğrencilerin ufkunu açmak ve bu tür projelere yönlendirmek amacıyla motorlu el arabası tasarladıklarını, öğrenciler açısından çok verimli olan bu tür projelere devam edeceklerini kaydetti.


Motorlu el arabası projesiyle kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden öğrenciler, tasarladıkları motorlu el arabasının deneme sürüşünü okulun bahçesinde yaptı.


(AA)