Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren FİAT Marfi Otomotiv, Kahramanmaraş Meslek Lisesi Motor Bölümüne 3 adet şanzıman ve 3 adet motor hediye etti.

FİAT Marfi Otomotiv Genel Müdürü Ömer Yaver Sarıkatipoğlu, Türkiye'nin kitaba bağlı eğitim sisteminden uygulamalı sisteme geçmesi gerektiğini belirterek, FİAT camiası olarak meslek liselerine önem verdiklerini söyledi.

Meslek liselerininin aslında bir memleket meselesi olduğunu kaydeden Sarıkatipoğlu, ''Biz istiyoruz ki buradan çıkan öğrencilerimiz hazır vaziyette tüm kuruluşlarımıza hizmet etsin. Kalite ve beklentiler artsın. Bu amaçla Kahramanmaraş Meslek Lisesi Motor Bölümü’ne motor ve şanzıman hediye etmeyi uygun gördük. Bunlarla yetinmeyip okulun özellikle motor bölümünün bütün eksikleri ile ilgileneceğiz'' dedi.

Sarıkatipoğlu, bu yıl motor bölümünü başarıyla bitiren 3 öğrenciyi Bursa'da ki fabrikaya götürerek geleceğe de yatırım yapacaklarını ifade etti. Başarılı öğrencilere stajda ve iş başvurusunda öncelik vereceklerini anlatan Sarıkatipoğlu, eğitimin önemli olduğunu fakat uygulamalı eğitiminde daha önemli olduğunu kaydetti.

Dün gerçekleştirilen törende Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ise okul olarak FİAT Marfi firmasının gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. (www.kanal46.com)