Bursa’da kendisini baş komiser olarak tanıtan bir kişi, cep telefonuyla aradığı iki kadını “PKK’nın ölüm listesine girdiniz.

Soruşturma için kontör göndermeniz gerekiyor” diyerek dolandırdı. Polis numarası Hatay’da ölen bir kişinin üzerine kayıtlı olan kontör dolandırıcısının kimliğini araştırıyor.

Merkez Osmangazi İlçesi Çekirge Mahallesi’nde oturan 65 yaşındaki Şengül Cihanbey ve 30 yaşındaki Hüdai Alıcı’yı dün ayrı saatlerde cep telefonundan arayan bir erkek, kendisini Ankara Mamak Polis Merkezi’nde görevli baş komiser olarak tanıttı. Cihanbey ve Alıcı’ya, “PKK’nın ölüm listesine girdiniz” diyen kişi, “Bu konuyla ilgili olarak soruşturma yürütülüyor.

Teknik takip için acil olarak çok miktarda kontör göndermeniz gerekiyor" diyerek telefonu kapattı. İddiaya inanan ve paniğe kapılan Şengül Cihanbey bin 180 TL, Hüdai Alıcı ise bin 300 TL ödeyerek satın aldığı kontörlerin şifresini arandıkları telefona mesaj yazarak gönderdiler.

Olay, kontör gönderen Şengül Cihanbey ve Hüdai Alıcı adlı kadınların gelişmeleri öğrenmek için aradıkları cep telefonunun uzun süre kapalı olmasından şüphelenip polise haber vermeleriyle ortaya çıktı. Polis numarası Hatay’da ölen bir kişinin üzerine kayıtlı olan kontör dolandıcısı sahte başkomiserin kimilğini araştırıyor. (Mynet)