“Ezcount China Mental Aritmetiğin” kurucusu Prof. Xu Si Zhong, "Türk insanı bu sistemden faydalanmalı" dedi.


Çinli Prof. Xu Si Zhong, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde düzenlenen seminerde “Ezcount China” sistemini anlattı. Sistemin öğrenciler üzerindeki etkileri, Çin’den gelen Wong Jin Yu, Hu Zhong Wong ve Yin Peng Shuo isimli öğrencilerin üzerinde de uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler arkasını dönerek, top sektirerek, ip atlayarak ve scootere binerek, kendilerine yöneltilen matematik sorularını tek tek cevapladı. Yoğun katılımın gerçekleştiği seminerde davetliler tarafından öğrencilere sorular yöneltildi. Çinli öğrenciler, kendilerine yöneltilen soruları yine kolaylıkla cevapladı.


Prof. Xu Sİ Zhong, Türkiye’ye gelme sebebinin Türkiye ile Çin arasındaki iletişim bağını güçlendirmek olduğunu ifade ederek, "32 yıldır geliştirdiğim bu sistem üzerinde çalışıyorum. Bu geliştirdiğim sistemi de Türkiye’ye getirdim. Bu sistemi Türk insanı da kullanarak kendilerini geliştirsin ve hafızalarını güçlendirsin” dedi.


Ezcount China Türkiye Direktörü Atakan Azaptan ise, “Ezcount China metodu tüm dünyada kullanılan çok köklü bir metottur. 4-12 yaş çocukların beyin gelişimi için uygulanan temel eğitim metodudur. Buradaki amacımız, çocukların beyin gelişimini sağlamak, hafıza kapasitelerini artırmak, hızlı düşünmelerini sağlamak. Bunu amaçlarken abaküs sisteminden faydalanıyoruz. Buradaki matematiksel işlemler sayesinde çocuklar sayıları somutlaştırıp, tüm bilgilerini bu sisteme bağlama yeteneğini geliştiriyorlar. Dolayısıyla çocuklar tüm okul hayatında hem matematikten korkmuyor, hem özgüvenleri artıyor, hem de beyinsel gelişimlerini inanılmaz derecede artırıyorlar. Ömür boyu kalıcı bir metot” diye konuştu. İHA