ROKETSAN ile Airbus Defence and Space arasında askeri havacılık alanlarını içeren gelecekte yapılacak işbirlikleri için mutabakat muhtırası imzalandı.


Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, ROKETSAN, Türkiye'nin partner ülke olduğu Uluslararası Berlin Uzay ve Havacılık Fuarı ILA 2014'te Airbus Defence and Space ile askeri havacılık alanlarını içeren gelecekte yapılacak işbirlikleri için mutabakat muhtırası imzaladı.


Anlaşmaya göre iki şirket öncelikli olarak olası işbirliği alanlarını netleştirmek için teknik ve ticari bilgi alış verişinde bulunacak. Muharebe hava sistemleri, silah entegrasyonu ve Türkiye’nin özgün savaş uçağı da dahil olmak üzere geleceğin muharebe sistemleri olası işbirliği alanları olacak.


Airbus Defence and Space, Askeri Uçaklar Başkanı Domingo Urena-Raso, Roketsan’ın havacılık sektöründeki başarılarını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Türk sanayi ile var olan mükemmel ilişkimizi daha da geliştirecek olan işbirliği için sabırsızlanıyoruz” ifadesini kullandı.


Mutabakat metnini  ROKETSAN adına imzalayan Genel Müdürü Selçuk Yaşar da "Silah sistemlerimizi Airbus Defence Space’in var olan ve gelecekte olabilecek platformlarına entegre edebilmek gibi işbirliğimizin getireceği fırsatları dört gözle bekliyoruz. İki şirket arasındaki bu girişimin ileride daha da büyük bir işbirliğine dönüşmesini umuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


 


(AA)