Dünyanın en büyük TFT-LCD ekran üreticilerinden birisi olan Samsung, ultra geniş ekran pazarına yönelik olarak geliştirdiği dünyanın ilk 70 inç full high-definition LCD televizyonunu Türkiye pazarında satışa sunacağını açıkladı.

Samsung 70 inçlik full high-definition LCD TV, arkapanel aydınlatması olarak geleneksel cold cathode fluorescent lamp (CCFL) yerine LED (light-emitting diode) kullanıyor. LED'lerin tepki sürelerinin kısa olması ghosting denen görüntü kusurunun (ikinci bir hayalet görüntünün oluşması) önüne geçiyor. Samsung'un geliştirdiği görüntü teknolojisi "local dimming", LED arkaplan aydınlatmasının siyah renklerde tamamen kapanarak dinamik karşıtlık oranının artmasına imkan tanıyor. (500000:1 dinamik kontras oranı). Aynı zamanda geleneksel LCD televizyonlara göre yüzde 50'yevaran enerji tasarrufu sağlanmış oluyor.

Full High Definition (1920x1080 piksel çözünürlük ve 16:9), 600nit parlaklık, 3xHDMI 1.3 ve 8ms tepki süresi sunan Samsung 70 inç Full-HD LED aydınlatmalı LCD TV, izleyicilere tam HD (1080p) kalitesinin yanı sıra, ekranı aynı anda çok sayıda kişinin rahatlıkla görebilmesini sağlayan 180 derecelik izleme açısı sunuyor.

www.teknolatte.com