Normal piyasa koşullarında banka faizlerinin üstünde oluşan "tefeci" faizleri, kredi kartı borcunu taksilendirmek için alındığında, bankaların uyguladığı faizin çok altında kalıyor. Benzer şekilde hizmet veren Karttaksit.com, yüksek banka faizleri ile birlikte katlanarak ağırlaşan kredi kartı borçlarını, bankaların yarısından daha az faiz oranı ile taksitlendiriyor.

Karttaksit.com, giderek artan kredi kartı kullanımı ve yüksek faizlerin neden olduğu kredi kartı borçlarını, aylık yüzde 6'yı bulan banka faizlerine karşı yüzde 2.5 ile taksitlendiriyor. Hizmetlerini internet sitesi aracılığı ve gönderdiği e-postalar ile duyuran site, kredi kartlarındaki asgari ödeme zorunluluğunun yüzde 20'ye çıkartılması ile "sorunlu" hale geldiğini belirttiği kredi kartlarına işlem yapıyor.

Sitede yapılan açıklamada,"sorunlu" olarak tabir edilen kredi kartlarına üç ila 12 ay arasında taksitlendirme yapıldığı ve bu işleme yıllık yüzde 24 olarak açıklanan, fakat bileşik olarak yüzde 30'a denk gelen faiz bedeli uygulandığı belirtiliyor. Site yetkilileri, " Bankaların yıllık yüzde 72'yi bulan faiz oranları ile karşılaştırıldığında, kendi sundukları oranların cazip seviyede bulunduğunu ve yaptıkları işlemini yasalara uygun olduğunu" belirtiyor.