Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, teknokentin çağdaş teknolojilere ve gelişmelere ışık tutma yönünde çok önemli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) bünyesinde kurulması planlanan ve 2008 yılından bu yana yürütülen teknokent kurulma çalışmalarında son aşamaya gelindi. Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında Valilik'te toplanan teknokent yürütme kurulu gelinen son aşamayı değerlendirdi.

Vali Kocatepe, yaptığı açıklamada, teknokentin hem çağdaş teknolojileri hem de yeni gelişmelere ışık tutma yönünden çok önemli olduğunu belirterek, 'Burada lokomotif kuruluş üniversite bizler de diğer konularda destek olacağız. Bu aşamadan sonra bakanlık onay verildikten sonra şirket kurulacak. Yakın zamanda kuruluşumuzu tamamlarız. İnşallah kısa süre sonra çalışmalara başlanır ve ülkemize ciddi katkı sağlanır' dedi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise bu projeyi üniversite ile şehir arasında sağlanacak bütünleşmede bir vasıta olarak gördüklerini ifade etti.

Bu projenin aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine de katkı sağlayacağına dikkati çeken Karaaslan, teknokentin kurulmasıyla birlikte KSÜ'nin diğer üniversitelerden farkının da ortaya çıkacağına vurgu yaptı. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da belediye olarak bu projeye destek olmaya devam edeceklerini belirterek, 'Günümüzde teknolojinin sürati ortada. Dolayısıyla yerli üretimin desteklenmesi anlamında bu projenin hem Kahramanmaraş'a hem Türkiye'ye çok büyük katkı sağlayacaktır'diye konuştu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk ise iş dünyası olarak özellikle Ar-Ge konusuna önem verdiklerini ve bu anlamda üniversiteden destek almaya hazır olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından teknokent çalışmaları hakkında kısa bir sunum yapıldı.

Öte yandan teknokentin kurulması amacıyla belirtilen eksikliklerin giderildiği ve önümüzdeki günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvuruda bulunulacağı kaydedildi. Toplantıda; Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Arıkan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz ile kamuoyuna pek çıkmayı sevmeyen Matesa Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Galip Çalık ta hazır bulundu. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...