Milyonlarca oyunseverin beğenisini toplayan Call of Duty'in yeni oyununun yakın geleceği konu alacağı ve oyunun tamamen uzayda geçeceği söyleniyor.


Önümüzdeki ay duyurulmasını tahmin ettiğimiz yeni Call of Duty oyunu, bu sene Infinity Ward tarafından geliştiriliyor.
Treyarch'ın 2012 senesinde geliştirdiği ve Activision'ın piyasaya sunduğu Call of Duty: Black Ops II ile ilk defa teknolojik savaşları konu alan Call of Duty serisi, 2013 senesinde ise yeniden Infinity Ward'un geliştirdiği Call of Duty: Ghosts ile günümüzün modern savaşlarına geri dönmüştü.
2014 senesinde ise üçlü rotasyona dönen Call of Duty serisinin bir sonraki oyunu olan Call of Duty: Advanced Warfare ise Sledgehammer Games tarafından geliştirilmiş olup, yakın gelecekteki teknolojik savaş ekipmanlarına ve teknolojik askeri kıyafetler olan exosuit giyen askerleri konu almıştı.
2015 senesindeki Call of Duty: Black Ops III ile sibernetik savaşlara dönerek gelecek temalı Call of Duty oyunları devam etmişti.
Genel anlamda ikinci dünya savaşı dönemi sayesinde tanıdığımız Call of Duty serisi, modern savaşlara ilerlemiş, bir anda da gelecek temalı savaş dönemini işleyen oyun olmuştu.
Black Ops III ve Advanced Warfare ile en fazla 2060'lı yıllara ilerleyen serinin son oyunu, gelen dedikodulara göre daha da uzak gelecekte geçecek ve oyun tamamen bilim-kurgu üzerine odaklı olacak.
Üstelik zaman dilimi olarak ise 22.ya da 23.yüzyılda geçecek.
Yeni oyunun, tamamen uzayda geçeceği de belirtilen diğer bilgiler arasında yer alıyor.
Bir diğer beklenti ise yeni oyunun Call of Duty: Ghosts II olma üzerine ancak bu bilgilerin geldiği kaynağın daha önce Call of Duty: MW3, Call of Duty: Advanced Warfare gibi oyunları sızdırdığını göze alacak olursak, yeni Call of Duty oyunu yakın gelecekte bizlerle olacak.
Yeni Call of Duty'nin, 9 Kasım 2016 gibi PC, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasadaki yerini alması bekleniyor.
KAYNAK: SHİFT DELETE 
(İHA)