Memur-Sen Adıyaman Şubesi tarafından, Adıyaman Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından, 28 Şubat sürecinin failleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Adliye binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Memur- Sen Adıyaman Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gülhan Demirkol,
“Türkiye’de darbeler; devletin milletinden milletin devletine, kutsal ve otoriter devletten demokratik sosyal hukuk devletine geçişi engellemek, millet, devlet buluşmasının önünde set oluşturmak için yapılmıştır. Bu arada, 28 Şubat sürecinin failleri tutuksuz olarak yargılanmaktadır. Memur-Sen olarak, ülkemize en az 20 yıl kaybettiren, bireyin ve toplumun üzerinde maddi ve manevi derin hasarlar bırakan ve millete bedeller ödettiren bu sürecin faillerine, en ağır cezaların verilmesini önemsiyoruz. Dava, sadece belirli sayıdaki asgari ve sivil bürokratla sınırlı kalmamalı, darbenin oluşumuna katkı veren medya, STK’lar ve iş dünyası da dava kapsamına dahil edilmeli ve sonuna kadar üzerine gidilmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.


Yapılan konuşmaların ardından açıklamaya katılanlar, adliye binasına girerek 28 Şubat darbecileri hakkında suç duyurusunda bulundu.(İHA)