Adana'da alt geçit çalışması sırasında beton mikserinin yan yatması sonucu çelik kolonun üzerine düştüğü otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın devamında Denizli Mahallesi'nde yürüttükleri alt geçit çalışmasına bugün sabahın erken saatlerinde başladı. Bir beton mikseri hemzemin geçidin yanına kurularak beton atma işlemi yapmaya başladı.


Bu arada sabah saat 08.30'da 01 CJU 34 plakalı otomobiliyle Adem Güller de (38) evden çıkıp işe doğru gitmeye başladı. Denizli hemzemin geçidine geldiğinde tren geldiği için yol kapalı olduğundan beklemeye başladı. Bu arada beton mikserinin sabitlendiği yerin altı kanalizasyon çukuru olduğundan göçük meydana gelince mikser yan yattı. O sırada yere düşen çelik kolondan biri hemzemin geçidin önünde bekleyen polis otomobilinin arka camını sıyırarak arkasında bekleyen Güller'in otomobilinin üzerine düştü. Güller olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşlar hemen ambulans ve polis çağırdı.


Olay yerine gelen polis Can-Kur'a haber verdi. Ekipler, kolonu otomobilin üzerinden iş makinelerinin yardımıyla çekti.


Bu arada Güller'in akrabaları olay yerine geldi. Cesedi görmek istediler ancak polis izin vermedi. Yakınları "Allah'ım o olmasın" diye dua etti ancak Güller’in cenazesi ceset torbasına konulurken pantolonundan tanıyarak yıkıldılar. Bu arada çevredeki vatandaşlar önce belediye çalışanlarına daha sonra da basın mensuplarına saldırmak istedi. Polis vatandaşları sakinleştirmeye çalışırken, vatandaşlar böyle bir çalışmanın tehlikeli olduğunu aylar öncesinden söylediklerini ancak kimsenin kendilerini dinlemediğini ileri sürdü.


Cenaze ceset torbasına konduktan sonra otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Meraklı vatandaşlar da cesedi görüntülemek için birbiriyle yarıştı.(İHA)