Adana'nın Kozan ilçesinde bir ihbar üzerine gidilen Horzum Yaylası'nda sahipsiz 10 köpek, zehirlenerek öldürülmüş halde bulundu.


Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Kozan Temsilcisi Nevra Ünlü dün gece bir ihbar üzerine Horzum Yaylası'na giderek jandarma ekipleri ve Kozan Belediyesi veteriner hekimi eşliğinde köpeklerin öldürüldüğü yerlere giderek incelemelerde bulundular.


Dernek Temsilcisi Nevra Ünlü yaptığı açıklamada, jandarma eşliğinde ölmüş olan hayvanların görüldüğü yerlere gidip bulabildikleri cansız bedenleri topladıklarını ifade ederek, "Horzum Yaylası'nda sadece bir mahallede 10 tane ölmüş köpek bulduk. Köpeklerin yanı sıra bir adet de sansarın öldüğünü tespit ettik. Gece olduğu için diğer yerleri gezemedik. Bugün tekrar gideceğiz diğer mahallelerde de ölmüş köpeklerin olduğu bilgisini aldık" dedi. Kozan Belediyesi veteriner hekimi tarafından yapılan incelemede köpeklerde fare zehri bulgusuna rastladıklarını belirten Ünlü, "Rehabilistasyon aracımızı yaşayan vardır ümidiyle getirdik lakin hiçbiri yaşamıyor. Olay yerindeki şikayetimizi Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Kozan Temsilcisi olarak yaptım. Kozan Belediyesi Rehabilitasyon Merkezimiz adına veteriner hekim eşliğinde yaşayanlara anında müdahale etme ümidimiz, ölmüş bedenleri görünce bitti. Çünkü hayvanlarımız öleli 4 ile 5 gün olmuş. Bunu öğrenince zaten bütün ümidimiz bitti" diye konuştu.