Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ı makamında ağırladı. Bölgedeki illerin güçbirliği yaparak her açıdan daha da büyüyebileceğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, buna olabildiğince katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.


Başkan Hüseyin Sözlü, “Bölgedeki iller birbirini beslemeli ve birlikteliğin sinerjisinden yararlanılmalı. Güney kuşağında yeni bir alternatif koridor açmak zorundayız. Marmara Bölgesi’nin yükünü paylaşacak, Marmara’yla rekabet edecek, Marmara’nın belki bir gün önüne geçecek yapılanmayı hayata geçirmeliyiz. Marmara’ya göre bizim bölgemiz son derece bakir. Denizimiz, ulaşımımız, otoyollarımız oradan daha bakir, daha elverişli, boğucu değil, daha ulaşılabilir, ekonomik... Yakında açılacak bölgesel havalimanıyla büyük operasyonlar başlayacak. Operasyon merkezi olacak burası. Tek parçada Gaziantep’ten Mersin’e bölgeyi İstanbul’un rakibi yapalım. Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin birlikte çok daha güçlü olur” dedi.


Adana’dan Beyrut’a direkt uçuşların başladığını, Şam’a, Halep’e, Bağdat’a, Musul’a, Kerkük’e, Erbil’e, Bakü’ye, Bodrum’a da direkt uçak seferlerinin başlamasının iyi olacağını, böylece bölgenin gücünün artacağını kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, direkt seferlerden yararlanmak için Gaziantep’ten Adana’ya kolayca gelinebileceğini açıkladı.
Adana’nın sanayi üretimini artırmak ve sanayide önemli bir hamle yapmak adına faaliyetleri de hızlandırdıklarını anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:
“11 kooperatiften oluşan Metal Sanayi Sitesi’ni toparlayıp, oradaki üretimi, ihracatı artırma planımız var. Sanayici dostu bir üslupla çalışıyorum. AOSB, ATB, ATO, ADASO başkanlarıyla sürekli görüşüyoruz ve projelere birlikte imza atma adına kararlıyız. Allah’ın izniyle kısa sürede Adana’da kaynaşmayı sağladık.”


Eyüp Bartın da, bölgesel birlikteliğin önemi konusunda Başkan Hüseyin Sözlü’ye katıldığını vurgulayarak, “10 yıldır, Gaziantep’le Adana’yı, Gaziantep’le Kahramanmaraş’ı nasıl barıştırabiliriz, nasıl iç içe alabiliriz bunun derdindeyim. Umarım bununla ilgili önemli adımlar atabiliriz. Bundan sonra biz bölgeyi kurtarmalıyız. Tek başına Gaziantep’i kurtarmak bir işe yaramaz. Gaziantep’in son dönemdeki başarısını ortak hareket etmeye, birlikteliğe borçluyuz. Adana’nın da buna ihtiyacı var” diye konuştu.(İHA)