Adıyaman Valiliği, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında “Adıyaman’da canlı bomba anonsu” başlığıyla sunulan haberi yalanladı.


Adıyaman Valiliği, bazı basın yayın organları ile sosyal paylaşım sitelerinde yer alan "Adıyaman’da Canlı Bomba Anonsu” haberleri ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açıklama yaptıb
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“20.08.2016 tarihinde Gaziantep ilimizde bir düğün töreni sırasında meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur terör saldırısı sonrası İçişleri Bakanlığımızca gönderilen talimat doğrultusunda milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemiz genelinde vatandaşlarımız tarafından açık ve kapalı alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklerde, vatandaşlarımızın korunmasına yönelik olarak Valiliğimizce ilave bazı tedbirler alınmış ve alınan tedbirler mutad vasıtalarla halka duyurulmuştur.


Bu kapsamda alınan tedbirler ve yapılan duyurularda hiçbir şekilde ilimizde ‘canlı bomba’ olduğuna veya bu yönde yorumlanabilecek herhangi bir ibareye yer verilmemiştir.


Bu nedenle, Adıyaman Belediye Başkanlığınca halka anons edilen duyuru ile ilgili yayınlanan söz konusu haberlerin tamamı asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği oluşturan, toplumda korku ve panik yaratmaya çalışan asılsız mesaj, paylaşım, haber ve söylentilere kesinlikle itibar etmemeleri rica olunur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
(İHA)