1 Aralık 1954 Yılında Malatya ilinden ayrılarak il olan Adıyaman’ın İl oluşunun 59. yılı kutlanıyor.


Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adıyaman Gençlik Merkezinde ‘Gençler Geçmişiyle Buluşuyor’ sloganı ile Adıyaman’ın duayen gazetecilerinden Fadıl Binzet’in Arşivinden ‘Dünden Bugüne Adıyaman’ isimli fotoğraf sergisi ve ‘Geçmişten Günümüze Adıyaman’ konulu bir konferans düzenlenecek.


1 Aralık 1954 Yılında Malatya ilinden ayrılarak il olan Adıyaman’ın geçmişinden günümüze yakın yüzyılını anlatan fotoğraf sergisi ile gençlerin geçmişiyle buluşacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentin dünü ve bugününü fotoğraflar görüp, ilin tarihsel sürecinin anlatılacağı bir konferans ile Adıyaman’ı daha yakından tanıma ve yaşama fırsatı bulacaklarını söyledi.


Bağcı, “Tarihsel geçmişinin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da önemli bir kent olan Adıyaman’ın özellikle gençlerini geçmişleriyle buluşturmak istedik. Çünkü yaşadıkları kenti daha yakından tanımaları ve geçmiş dönemlerin fotoğraflarıyla zaman içerisinde kısa bir yolculuk yaşayarak o atmosferi biran olsun gözlerinde canlandırmalarını istedik. Gençlik Merkezi’nde düzenleyeceğimiz programa tüm halkımızı, gençlerimizi ve basın mensubu arkadaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.(İHA)