Yargıtay 8. Ceza Dairesi, emekli Albay Üçok hakkında Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 7,5 yıl, emekli Yarbay Doğan'a verilen 9 yıl hapis cezasını onadı. 


KAYSERİ (AA)- Yargıtay 8. Ceza Dairesi, işkence suçundan yargılanan eski Hava Kuvvetleri Askeri Hakimi Albay Ahmet Zeki Üçok'a verilen 7,5 yıl, hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan'a verilen 9 yıl hapis cezasını onadı.


Askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanlığı'nda görevli üç astsubayın ''hipnoz ve işkenceyle'' ifadelerini almakla suçlanan eski Hava Kuvvetleri Askeri Hakimi Albay Ahmet Zeki Üçok ile emekli Yarbay Gürol Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış, yargılama sonunda Ahmet Zeki Üçok, işkence yapmak suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı 2 yıl 6'şar ay, emekli Yarbay Gürol Doğan'a ise her bir mağdur için işkence yapmaktan ayrı ayrı 3'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.


Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanıklar hakkında verilen hapis cezalarını onadı.


-''Savcı Üçok'un bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde girdim''-
    
Hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan, ''astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç'in sorgusuna, dönemin Kayseri 2. Hava İkmal ve Bakım Merkezi Komutanı Korgeneral Rıdvan Ulugüler ile Askeri Savcı Üçok'un bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde girdim'' demiş, hakkında açılan ''işkence'' davasının son duruşmasında 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Haklarında hazırlanan iddianamenin 9 Aralık 2010'da, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi sonrası Doğan'ın ardından ikinci dava, savcı Üçok'a açılmıştı.


Gürol'un toplam 7 yıl 6 ay hapis cezası aldığı dava ise Yargıtay tarafından ''usulden'' bozulmuş ve Üçok'un davası ile birleştirilmesi istenmişti.