Adana'nın Karataş ilçesindeki Alman gelin, gönüllü turizm elçisi oldu.


ADANA (AA) -  İSKEN Sugözü Enerji Santralı'nda görevli olan ve bir süre önce Turgay Adıgüzel ile evlenen Alman mühendis Roswittha Adıgüzel, ikamet ettiği Karataş ilçesinde gönüllü turizm elçisi oldu.


 Roswittha Adıgüzel, hayran kaldığı Karataş'ta 600 metrekare alan üzerine bir apart otel yaptırarak pansiyonculuğa başladıklarını ve daha sonra da restoran işine girdiklerini söyledi.


Karataş’ın batısında bir meyve bahçesi de alarak oradan ürettikleri meyvelerden pekmez yaparak işletmelerind pazarladıklarını belirten  Roswittha Adıgüzel, ''Adana’nın 2 güzel ilçesi olan Karataş ve Yumurtalık’ı çok beğeniyorum ama turizmde istenilen noktaya gelmediğini gördüm. Öncelikle bu şirin ilçelerle ilgili tanıtım çok zayıf. Bir tanıtım bürosu ve broşürümüz bile yok. Yine Karaisalı ve Aladağ ilçelerinde de dağ turizmi yapılabilecek potansiyel mevcut'' dedi.


 İSKEN Sugözü Enerji Santralı'nda görevli olan ve bir süre önce Turgay Adıgüzel ile evlenen Alman mühendis Roswittha Adıgüzel, ikamet ettiği Karataş öncelikli olmak üzere Yumurtalık ve yöredeki diğer turizm potansiyeline sahip yerlere turist gelmesini sağlayacak çalışmalara başladığını kaydetti.


 Adana Karataş Yumurtalık Turizmi Geliştirme ve  Altyapı Hizmet Birliği Genel Sekreteri Selçuk Mamak ise  yörede  inşa edilen otellerin turizm standartlarına uygun yapılmadığını öne sürdü.


Bu sorunun yeterli turist gelmemesine yol açtığını bildiren Mamak, '' Roswittha Adıgüzel'e gönüllü turizm elçiliği yaptığı için teşekkür ederim ve onun gibi kişilerin sayısının artmasını temenni ederim'' diye konuştu.


(AA)