Malatya’da 130 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulunda gece tüp gazın sızması sonucu meydana gelen patlamada okulun bir duvarı yıkıldı. Patlamanın gece olması ve öğrencilerin olmaması olası bir facianın önüne geçti.


Olay, merkez Karakavak Mahallesi Ay-Yıldız Anaokulu’nda meydana geldi. Gece saat 00.40 sıralarında meydana gelene olayda, mahalle sakinlerinin okulda büyük bir patlama meydana geldiği şeklinde ihbarda bulunması üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri yönlendirilirken, 112 acil servis ekiplerinden de yardım istendi. İddiaya göre, okulun bodrum kısmında bulunan mutfaktaki sanayi tipi tüpten sızan gazın sıkışması sonucunda patlamanın meydan geldiği ve okulun arka duvarı tamamen yıkıldığı bildirildi. Patlama esnasında okulun iç bölümündeki ve bölme kısımlarındaki kapı ve pençeler ile eşyalar ve camlar ise büyük zarar gördü. Patlama sonrasında mutfak kısmında oluşan yangını itfaiye ekipleri söndürdü.


Olay yerinde inceleme yapan Malatya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, “Gerçekten olayın tek sevindirici tarafı gece olması ve öğrencilerimizin okulda olmamasıdır. Maalesef tüp gaz sıkışması sonucunda olayın meydana geldiği kanaatine vardık. Okulun duvarı yıkılmış. Ciddi manada bir gaz sıkışması olmuş. Sanayi tipi tüp olması nedeniyle ciddi manada bir gaz sıkışması meydana gelmiş” dedi.
Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.(İHA)