TRT Şeş’in, 'Aşk Ateşi' (Agırê Evînê) adlı yeni dizinin Adıyaman’da gerçekleştirilen galası büyük ilgi gördü.


Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen galada gösterilen dizinin ilk bölümü büyük beğeni topladı. B


aşta Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TRT Şeş Kanal Koordinatörü Fettah Kırşan, dizi oyucuları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Adıyaman halkından çok sayıda davetli geceye katıldı. Davetliler kokteylde filmin yayın hayatına başlamasıyla ilgili pastayı kestiler. Davetliler gecede kokteyl sonrasında filmin ilk bölümünü izledi.


İstanbul’dan köye gelen bir öğretmen ile köyde çobanlık yapan bir kişinin aşkının anlatıldığı dizinin başrollerini Şilan Düzdaban (Cane) ile Ertem Eser (Hejar) paylaşıyor. Film sonunda davetliler ve oyuncular birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Vali Mahmut Demirtaş, dizilerin çekildiği yörenin tanıtılmasına büyük katkı sağladığını ve Adıyaman’ın 200’ün üzerindeki tarihi yapısıyla ‘açık hava müzesi’ konumunda olduğunu vurguladı.


Vali Demirtaş, bu diziyle Adıyaman’ın tanıtımına katkı sağlanacağını aktararak, “Adıyaman açısından çok mutlu ve heyecanlı bir gün yaşıyoruz. Gerçekten bu diziler son yıllarda ülkemizde illerin tanıtılmasında çok ciddi anlamda katkılar sağlamaktadır. Bu gün Şanlıurfa’yı Şanlıurfa yapan, Mardin’i Mardin yapan, Nevşehir’i Nevşehir yapan etkenlerin başında son yıllarda çekilmiş olan dizilerdir. Ben inanıyorum bu ilimizde çekilen bu dizi Adıyaman’ın tanıtılmasına çok büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.


TRT Şeş Kanal Koordinatörü Fettullah Kırşan ise Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde TRT Şeş’in büyük bir izleyici kitlesinin olduğunu belirterek, “TRT Şeş hükümetimizin özellikle demokratik açılım ve kardeşlik projesinin çok önemli bir adımıydı. Kısa zamanda TRT Şeş büyük bir izleyici kitlesine ulaşarak kendisini kabullendirdi. 2013 yılında özellikle Güneydoğu’da, TRT Şeş’in bütün ulusal kanallar içerisinde, yani yaklaşık 300’ün üzerinde ki yerel ve ulusal kanalın arasında en fazla izlenen ilk on kanal arasında yer aldı. Dizilerimizin olduğu akşamlarda özellikle biz milyon TL ile yapılan dizilerle mücadele ediyoruz ve bunların arasında ilk 5’e girme başarısını gösteriyoruz. Umarım bu dizimizde bu şekilde olacak” ifadelerini kullandı.(İHA)