ATATÜRK’ÜN AKRABASI OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR


Malatya’nın Akçadağ ilçesinden olan Metin Çakıroğlu, Atatürk’ün akrabaları olduğunu iddia ederek, “Atatürk benim amcam olur. İş Bankasındaki hisse içinde başvurduk, varsa verirler, yoksa ne yapalım” dedi.



Akçadağ ilçesinden olduklarını ve Atatürk’ün 1881 yılında Akçadağ’da dünyaya geldiğini, buradan ise annesi Ayşe’nin vefatı üzerine teyzesi Zübeyde hanım tarafından Selanik’e götürüldüğünü ileri süren Metin Çakıroğlu, “İddiamız 1983’de aldığımız Askerlik Şubesi kayıtlarında. Askerlik Şubesine gittik, dedemin şehit olması nedeniyle belgesini almak istedik.


Atatürk, 1295 tarihli kütükte 1881 doğumlu Mustafa olarak da görülmektedir. Zübeyde hanımın ilk kocası Rauf beyin mezarı Hamidiye Kışlası içindedir. Orası şimdi Sultansuyu Tarım İşletmesi olarak görülüyor. 1295 tarihli kütükte Atatürk, Mustafa olarak görülüyor. Ömer dedem de, Atatürk'ün ağabeyi Ömer de 1879 doğumlu olarak görülüyor.


Atatürk Malatya’ya 1931 geldiğinde babamı ‘Argalı Çakıroğullarından Ömer oğlu Mehmet vardı’ diyerek görüşmek istiyor, ancak bulamadıkları için görüşemiyor. 1937’de tekrar geldiğinde de belediye önünde anons yaptırıyor.


Devletin gizlilik nedeni ile bize durumu açıklamıyorlar” iddialarında bulundu.
Çakıroğlu, “Atatürk benim dedemin, Ömer Paşa’nın kardeşi olur. Babamın amcası olur, benim de amcam olur.


Ben onun torunu oluyorum, yeğeni olabiliyorum. Beni Atatürk’e benzetiyorlar. ‘Aynı Atatürk’ diyorlar. Bu durumu ispatlarsak gurur duyarız. İş Bankasına dava açtık, harcını yatırdık, cevap bekliyoruz. İş Bankası’nda Atatürk’ten geriye kalan hissesi var. Ben devlet bankası sanıyordum şahıs bankasıymış. Diğerleri alıyor. Orada hisse varsa verirler, yoksa da biz parasında değiliz.


Biz kendimizi ispatlamaya çalışıyoruz. 1885’de Atatürk’ün annesi Ayşe Hatun ölüyor, Zübeyde hanım teyzesi oluyor. Ayşe Hatun’u orada toprağa veriyorlar. Mezarının taşı var, Osmanlıca mezar taşı şuanda tarım işletmesindeki ambarda duruyor.


Zübeyde hanımın ilk kocası Rauf Bey’in mezarı da duruyor. Zübeyde Hanım Ali Rıza Efendi ile evlenince Atatürk’ü de yanlarında Selanik’e götürüyorlar” iddialarında bulundu.
Kendilerinin Çakıroğullarından olduklarını ve Atatürk’ün de zaman zaman Çakır ifadesini kullandığını iddia eden Metin Çakıroğlu, Time dergisi kapağındaki Atatürk fotoğrafında “Çakır Mustafa” yazıldığının görüldüğünü ileri sürdü.


 





Media not computed.






 


(İHA)