Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Özel Eğitim Kurumları Derneği üyeleri ,Özel Eğitim Kurumları olarak bilinen Rehabilitasyon merkezlerinin karşılaştığı sorunların çözülmesi amacıyla Eskişehir’de bir araya geldi.


Özel Eğitim Kurumlarıyla ortak noktada buluşmak ve Özel sektörün yaşadığı sorunları çözmek adına Milli Eğitim Bakanlığı görevlendirdiği Bakanlık Teftiş Kurul Başkan, Başkan yardımcılarıi Eskişehir ve bölgede bulunan illerin teftiş kurulu başkanlarıyla Türkiye Özel Eğitim Kurumları Derneğinin Eskişehir’de düzenlemiş olduğu İftar proğramında dernek üyeleriyle bir araya geldi.


İftar proğramının ardından yapılan istişare toplantısında sektörün karşılaştığı problemler masaya yatırılarak bunlarla ilgili çözümler arandı.


Özel Eğitim konusu 2007 yılına kadar pek bilinen bir alan olmadığını ifade eden Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı  Atıf Ala, toplantıya sorunların çözümüne katkı sunmak için geldiklerini belirtti.Ala, önceleri çocuklarını zincirlere bağlayanlarla karşılaştıklarını, dövenlerin olduğunu ama şimdilerde Özel Eğitim Kurumlarının bu ve bunun gibi vakaların bunların önüne geçtiğini söyledi. Ala, Günümüzde Bakanlığın Özel Eğitim Kurumlarına bakışının olumlu yönde daha da değiştiğini, Kurumlarla ilgili bakanlık nezdinde oluşan kötü intibaı sildikleri için kurum yöneticilerine teşekkür etti. Ala, Toplantıya gelirken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Müsteşar Yusuf Tekin’inle görüştüğünü onlarında  selamlarının olduğunu iletti. Bürokrasiyi aşmak için kendilerinin bile zaman zaman zorlandıklarını söyleyen Ala, Bakanlık olarak sorunların çözülmesi için her zaman kendisine ulaşabileceklerini söyledi.


Türkiye Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkan  Yunus Kılıç,”İki bin yüz kurum,üç yüz elli bin öğrenci,elli bin çalışana bir sektöre hitap ediyoruz.Bakanlığımız davetimize icabet ederek Devlet ve Özel sektör arasındaki bağı da güçlendirmek adına katkı sundular.Buradan onlara teşekkürü bir borç biliyorum”dedi.Her sene bu tür toplantıların Ankara’da yapıldığını ancak bu sene stratejik olarak bölge bölge yapmaya başladıklarını ifade eden Kılıç, üyeleri artık bu şekilde ziyaret edeceklerini söyledi.Amaçlarına ulaşmakta güçlük çektiklerini söyleyen Kılıç,”Bürokrasiyi aşmak çok kolay değil.Fakat uzlaşı kültürünün hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz,bu da çözümlerin zaman aldığı ama imkansız olmadığı bir dönem söz konusu.Dolayısıyla çözdüklerimiz var,çözmemiz gereken mevzular var.Zamana yayılmış hedeflerimiz var gerçekleştirmeye doğru  gidiyoruz” dedi.


Türkiye Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş’ta bir Özel Eğitim Kurumu sahibi Osman Demirci ise yaptıkları toplantıda ,“Dernekler,Sendikalar ne kadar güçlü olursa o kadar fazla ses getiriyor.Bölgesel toplantılarda bölgede bulunan kurum sahiplerine ciddi katkılar sağlıyor.Buradaki amacımız bu.Sırasıyla tüm Türkiye’yi dolaşacağız.Bir diğer amacımız ise,kedi içimizde denetleme mekanizmamızı kurup daha kaliteli hizmetler vermek istiyoruz.Bakanlık Müfettişleri dışında veya Milli Eğitim Müfettişleri dışında kendi iç denetimimizi kuracağız.İnşallah bunu da başarabilirsek sektöre çok ciddi katkılar sağlamış olacağız.”dedi.


İftar yemeğinin ardından hoş geldin konuşması yapan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise misafirleri ağırlamaktan ve böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Proğramın sonunda Eskişehir’de Türkiye Özel Eğitim Kurumları Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde bir araya gelen Dernek üyeleri,Teftiş Kurulu Başkanlarına Türk Bayrağı tablolu plaket verdiler.Ardından proğrama katılanlar  Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’in de olduğu bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.