Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde barakada yaşamaya çalışan 7 kişilik Gönül ailesinin hayat mücadelesi görenlerin yüreğini burkuyor.


10 yıl önce ilçeye bağlı Yusufizzettin köyünde çıkan yangında evi yanan Kara Gönül (60), eşi ve 8 çocuğunu da yanına alarak Kadirli ilçesine yerleşti. Ailenin Mihriban (25), Kader ( 23) ve Murat Gönül isimli üç çocuğu evlenerek evden ayrıldı. Tayfun (19), Mesut (16), Dilek (11), Pınar (10) ve Nazlı isimli 5 çocuğuyla kirada kaldıkları evden ayrılan Kara Gönül, daha sonra baraka halindeki bir eve yerleşti. Yaşadığı evde hiçbir ev eşyası olmayan ve beton üzerinde uyuyan çocuklarıyla hayat mücadelesi veren evin reisi Kara Gönül, astım, bronşit ve nefes darlığı hastalığına yakalandı. Hastalıktan dolayı çalışamayan baba, evin geçimini sağlayamadı. Çocuklarının dördünün de okula gittiğini belirten anne Emine Gönül (45) ise komşuların verdiği yiyeceklerle hayatlarını devam ettirdiklerini belirtti. Üç ayda bir Kadirli Kaymakamlığı'ndan 100 TL çocuk yardımı aldıklarını söyleyen Emine Gönül çocukları için hayırseverlerden yardım bekliyor.


"EVDE YİYECEK EKMEĞİMİZ BİLE YOK"
Kimi gün komşulardan yemek gelmeyince çocuklarıyla birlikte aç yattıklarını belirten anne Emine Gönül, evlerinde hiçbir ev eşyası, yatak, koltuk kanepe olmadığını belirterek yerde beton üzerine karton sererek çocuklarını uyuttuğunu söyledi. Ailenin en küçük çocuğu 6 yaşındaki Nazlı Gönül ise yaşıtları gibi çizgi film izlemek istiyor. Evlerinde televizyon olmadığı için çizgi film izleyemediğini söyleyen minik kızın tek isteği bir televizyon. Aile hayırseverlerden yardım bekliyor.


(İHA)