Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Kılıçdaroğlu kendini hakim, savcı zannediyor” dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay ziyareti kapsamında akşam saatlerinde AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı önünde düzenlenen ve İzzet Yıldızhan’ın konser verdiği mitinge katıldı.


Coşkuyla karşılanan Arınç, burada yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Arınç, 2002'den bu yana AK Parti hükümetini yıkmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Bu hükümetin birkaç sene içerisinde çekip gideceğini düşünmüşlerdi. Yıkılıp gideceğini tahmin etmişlerdi. O yüzden 2002'yi beklediler, 2003'ü beklediler, 2004’de ooo bunlar fazla oldu dediler. Bir şeyler yapalım da bunları devirelim dediler. Cuntacılar, darbeciler bir araya geldi. Hesaplar planlar yaptılar. Ama hamdolsun muvaffak olamadılar. Biz dişli çıktık. Partimizi kapatmak istediler, kapatamadılar; partiyi içerden bölmek istediler, bölemediler" dedi.


“KILIÇDAROĞLU KENDİSİNİ HAKİM, SAVCI ZANNEDİYOR”


"Şimdi bu seçimde bize diz çöktürmek için, bizi başarısız kılmak için Tayyip Erdoğan Başbakanımızı mahcup etmek için en çirkin bir yola başvurdular" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Belden aşağı vurmak tabiri, yani ahlak dışı, edep dışı iftiralara başladılar, kötü sözler söylediler. Sayın Kılıçdaroğlu bakın sayın diyorum, çünkü siyasetçiden bahsediyorum. Nerede konuşursa konuşmasının 55 dakikasında bir kelimeyi tekrarlıyor. Ben tekrarlamaktan haya ederim, bir siyasetçiye yakışır mı, insana yakışır mı, yakışmaz. Peki Sayın Başbakanımıza bu çirkin sözleri söylerken neye dayanıyor Kılıçdaroğlu. Televizyonlarda, internet sitelerindeki yayınlanan montaj teyp kasetlerine dayanıyor. Peki bunlar delil mi, gerçek mi? Eğer sen bunları gerçek kabul edersen o zaman düşüneceksin. Bir soruşturma başlamış mı, bir iddianame yazılmış mı. Hayır, sadece ortada bir itham var. Bize göre iftira var, suçlama var. Kendini savcı, hakim yerine koyuyorsan, her şeye sen karar veriyorsan bunun adı hukuk olmaz. Yanlış yapıyor, bilerek yapıyor. Hakaret etmeyi meslek zannediyor, heybesinde, çantasında küfürden başka bir şey olmadığı için de küfrediyor. Bende sana bu hakaretlerini, küfürlerini tamamının on misliyle iade ediyorum."


“CİNSEL TACİZ İDDİALI CHP’Lİ VEKİLİN FEZLEKE DOSYASI VAR”


Meclis’te şu anda bin küsur fezleke olduğunu belirten Arınç, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Bin küsur dokunulmazlık dosyası var. Bunların bir kısmı BDP'li milletvekillerine ait, ama 95 tanesi de CHP'li milletvekillerine ait. CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının içinden mesela 11 tanesi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na ait, 11'i de dolandırıcılıktan. Kılıçdaroğlu'nun 7 tane fezlekesi var. Hele hele CHP'li milletvekillerin bir tanesi var ki, kendisinin yüzü kızarmıyor da ben dosyayı okuduğumda kıpkırmızı olmuştum. Cinsel tacizden dolayı bir CHP milletvekilinin dosyası var. Kılıçdaroğlu'nun yerinde ben olsaydım ve bu insanları her gördüğüm yerde vay ırz düşmanı deseydim hoşlarına gider miydi. Bunların bir kısmı resmi evrakta sahtekarlıktan, bir kısmı hilekarlıktan, bir kısmı soruşturmanın gizliliğini ihlalden, bir kısmı başka sahtecilikten, hileli iflastan, dolandırıcılıktan hakkında dosyası olan CHP milletvekilleri var. Peki onları her gördüğümde, Meclis’e her kürsüye çıktığımda vay sahtekar diye bağırsaydım hoşlarına gider miydi. Benim Başbakanım hakkında daha bir iddianamenin İ'si bile yok. Ama onlar hakkında iddianame var, fezleke var. Belediyeciliği anlatmıyorsun, yarın hükümet olduğunda şunu da yapacağım demiyorsun, ağzını açıyorsun lağım çukuru gibi hakaret üstüne hakaret okuyorsun."


Arınç'ın konuşmasının ardından ünlü sanatçı İzzet Yıldızhan ile Pınar Dilşeker konser verdi.(İHA)