İşten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle açılan dava sonucunda belediyeye ait kamyon haczedildi.


Adıyaman'da Tut ilçesinde işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle açtığı dava sonucunda belediyeye ait kamyon da haczedildi. Dava kapsamında daha önce de belediye başkanının makam aracı ve bir kamyonet haczedilmişti.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tut Belediyesi'nde çalışan 8 işçi, 2009'da işten çıkarılıp tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle, Belediye aleyhine dava açtı.


2 yıl süren davayı kazanan 5 işçi, yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Tut Belediyesi'nin icra bildirimine rağmen de tazminatlarını ödememesi nedeniyle eylül ayında Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın makam aracı ile belediyeye ait bir kamyonete haciz kararı aldırmıştı.


O tarihten itibaren de herhangi bir ödemenin yapılmaması nedeniyle bu defa belediyeye ait kamyon haczedilerek, Gölbaşı ilçesindeki yediemin otoparkına çekildi.


İşçilerin avukatı Necati Kurupınar, yaptığı açıklamada, 5 işçinin davayı kazanması sonrasında belediyenin işçilere herhangi bir ödeme yapmadığını bu nedenle araçlara haciz geldiğini söyledi.


Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ise izinde olduğunu ve kamyonun haczedilmesinden haberi olmadığını ifade ederek, işten çıkarılan işçilerin parasını ödeyemediklerini kaydetti.


Bu arada işçilerin Belediye'den ortalama 75'er bin TL alacaklarının olduğu ifade edildi. AA